25 d'abril de 2024

Comencen les votacions a General Cable per ratificar o rebutjar el preacord

Es preveuen noves mobilitzacions si no es dóna validesa al principi d'acord

Arola Cumeras 13 de juliol de 2015 a les 13:45
Una imatge de finals de juny de la planta de Manlleu de General Cable
Els treballadors de Manlleu han de ratificar aquest dilluns en dues assemblees si donen per vàlid el principi d'acord entre empresa i sindicats a General Cable. Globalment, el preacord a què es va arribar la matinada de divendres entre empresa i sindicats, indicava que es passava de 289 acomiadaments inicials que contemplava l'ERO a 196. D'aquests, 96 serien a la planta de Manlleu.

Ja s'ha fet una assembla de treballadors a 2/4 d'11, en què segons el president del comitè d'empresa, Toni Olmos, d'UGT, força gent s'ha apropat fins a l'urna per dipositar-hi el seu vot. Encara no hi ha recompte, ni encara menys resultats, ja que s'ha de fer una nova assemblea i votacions a ¼ de 6 de la tarda "per aplegar el màxim de gent possible de tots els torns".

Segons Olmo, el recompte de vots es farà al vespre. En funció de la resposta, es poden obrir diversos escenaris. Si s'arriba a un acord, ja es deixaran de banda les mobilitzacions "però si la resposta és no", es faran noves protestes. També podria passar que "la resta de plantes aproven la mesura, però no fos el cas de Manlleu". En aquest supòsit, segons Olmo, "faríem una nova convocatòria de vaga, perquè l'actual és per si de cas no s'arriba a un acord globalment".

En l'escenari que es rebutgés el preacord majoritàriament a Catalunya "l'empresa podria aplicar-ho directament via la reforma laboral" però es continuarien fent "vagues i mobilitzacions" de treballadors.
Etiquetes:
Economia i empresa