25 d'abril de 2024

La planta de General Cable de Manlleu vota 'sí' al preacord que implica 96 acomiadaments

El 29 de juliol l'empresa multinacional notificarà quines són les persones que seran acomiadades

Arola Cumeras 13 de juliol de 2015 a les 18:49
Una imatge de la protesta de treballadors, a finals de juny

233 vots a favor, 64 en contra, 7 vots en blanc i 1 vot nul. Són els resultats de les votacions que han seguit les dues assemblees que han tingut lloc entre els treballadors a General Cable. Implica l'acceptació del preacord, amb 96 acomiadats a Manlleu.

El president del comitè d'empresa, Toni Olmo, d'UGT considera que "és una participació bastant elevada" i no l'ha sorprès el resultat perquè "si es deia que no, et podien acomiadar igualment, amb les condicions de la reforma laboral i suposava 20 dies per any treballat amb un topall de 12 mensualitats; ara els acomiadats rebran 45 dies amb un màxim de 40 mensualitats".

El 29 de juliol l'empresa multinacional notificarà quines són les persones que seran acomiadades. Segons Olmo, "també tenim obert un període per gent que es pugui presentar voluntària", fins al dia 20. El pla de renda "ha estat una mica polèmic" perquè "la gent el que vol és cobrar els diners de cop, però de moment es farà mes a mes".

A la resta de plantes de Catalunya "ens consta que les assemblees també han aprovat el preacord", i per tant hi hauria 196 acomiadaments a causa de l'Expedient de Regulació d'Ocupació que ha presentat la multinacional.

Etiquetes:
Economia i empresa