25 d'abril de 2024

El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló premiarà la família francesa Lapied

L'exposició central que aquest any anirà dedicada a la fotografia 3D i a l'alpinista Emili Juncadell

ACN 17 de juliol de 2015 a les 13:48
Aquesta setmana s'ha signat el conveni entre el BBVA i el Festival
La 33a edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya tindrà lloc del 13 al 22 de novembre. El festival torellonenc serà l'escenari on la família Lapied recollirà un premi que els destaca per la seva llarga trajectòria en el sector de la cinematografia de muntanya.

Torelló es convertirà de nou en el centre internacional del cinema de muntanya i acostarà al públic els millors films del món en natura, muntanya, aventura, alpinisme o escalada, entre d'altres. Al Festival BBVA de Cinema de Muntanya la família francesa Lapied es van endur el Gran Premi Vila de Torelló i el premi a la millor Fotografia l'any 2004 pel film 'Zanskar, le chemin des glaces' i amb 'Le village suspendu' van obtenir el millor film ecològic i el guardó a la millor fotografia fa tres anys. Aquestes dues pel·lícules i una tercera, 'Voyage au bout de l'hiver', formaran part de la retrospectiva FILMO IAMF que el festival de Torelló està preparant per aquesta edició. L'entrega del premi serà divendres 20 de novembre dins la sessió competitiva.

En aquesta edició com a novetat destaca l'exposició central que aquest any anirà dedicada a la fotografia 3D i a l'alpinista Emili Juncadella. Salarich, diu que l'any que ve el cicle que porta el cinema del festival arreu de Catalunya passarà de deu a vint projeccions. El conveni de coorganització i patrocini entre la fundació del festival i el grup BBVA implica que el certamen rebrà 30.000 euros.
Etiquetes:
Cultura