27 d'abril de 2024

Roger Puigbò tanca la temporada esportiva amb un desè lloc a la Marató d'Oita

La victòria va ser per al suís Frei amb una hora 26 minuts i 6 segons

El Ter 10 de novembre de 2008 a les 11:15
Roger Puigbò
Aquest diumenge es va disputar a Oita (Japó) la 28ª edició de la clàssica cursa en cadira de rodes, amb prop de tres cents cinquanta corredors a la línia de sortida disposats a córrer. Les pluges caigudes durant tot el dia d'ahir i fins ben entrada la matinada van fer que el circuit es presentés moll i amb molts bassals cosa que va complicar la impulsió de les rodes al lliscar els "aros" humits.

Roger Puigbò es va mantenir tota la cursa dins del grup de dotze corredors. Els japonesos Soejima, Yamamoto, Hiromichi, Hanaoka, Sasahara, i Hokinoue, el sud africà Van Dyk, guanyador de l'any passat, el francès Lemeunier, l'alemany Brunner i els suïssos Frei i Hug que, ben aviat, es van distanciar dels perseguidors.

Fins el quilòmetre 35 el grup va marxar compacte, però l'aparició de la pluja va propiciar l'atac del suís Frei, que fins aleshores havia marxat sempre en les últimes posicions. Va trencar el grup i va arribar a la línia de meta en primer lloc amb un temps de 1h 26' 06", seguit de l'altre suís Hug, amb 1h 27' 35 i completant el podi el japonès Soejima amb 1h 27' 36".

Roger Puigbò es va haver de conformar amb la desena plaça, per darrera d'en Van Dyk, amb un temps d'1h 30' 24". L'altre català que participava a la cursa, en Jordi Madera, va acabar en la 14ª posició, amb un temps de 1h 38' 19".
Etiquetes:
Esports