26 d'abril de 2024

Dionís Guiteras és proclamat primer president del nou Consell Comarcal del Moianès

Guiteras ha assenyalat que no continuarà com a president del Consell un cop "estigui muntat i organitzat"

ACN 21 de juliol de 2015 a les 13:59
Una imatge de les persones que integren el Consell Comarcal del Moianès
El republicà Dionís Guiteras s'ha erigit aquest dilluns com a president del nou Consell Comarcal del Moianès per unanimitat. Amb tot, Guiteras només restarà al càrrec uns mesos "fins que l'ens estigui a ple rendiment", i el combinarà amb l'alcaldia de Moià i la vicepresidència a la Diputació.

ERC gaudeix de majoria absoluta amb deu regidors dels dinou que té l'ens. La resta, sis són per a CiU, dos per al PSC i un de Castell en Positiu. Tot i la majoria republicana, el primer govern comarcal serà de concentració. Per unanimitat, els divuit regidors del Consell Comarcal del Moianès (en són dinou però un ha excusat la seva presència) han votat per l'única candidatura que s'ha presentat, la de Dionís Guiteras. Entre aplaudiments, el nou president ha arrancat el seu discurs assenyalant que "no ha estat fàcil" crear un consell comarcal.

Davant les crítiques d'alguns consellers sobre el fet que Guiteras acapari diversos càrrecs de rellevància (alcalde, vicepresident de la Diputació i ara president del Consell Comarcal), el nou president ha explicat que "entoma" les crítiques tant de CiU com de la CUP i serà "absolutament lleial" a la responsabilitat que adquireix. Ha assenyalat que no continuarà com a president del Consell un cop "estigui muntat i organitzat".

Després d'un procés participatiu, els ciutadans d'aquest territori a mig camí entre el Bages, Osona i el Vallès Oriental van decidir constituir-se en comarca. Un 80% dels moianesos que van anar a votar van optar pel 'sí'.
Etiquetes:
Política Municipal