24 d'abril de 2024

El rober solidari introdueix un preu simbòlic i destina la recaptació a comprar bolquers

Les famílies són les mateixes usuàries del Sarró i han passat la selecció dels Serveis Socials de l'Ajuntament

Arola Cumeras/Judit Alcolea 23 de juliol de 2015 a les 11:17
Una imatge d'intercanvi de roba. Foto: Facebook Església Evangèlica Manlleu
El rober solidari de Manlleu, vinculat a l'Església Evangèlica, ha tornat a obrir les portes aquest mes de juliol.
Aquest servei, que fa uns 15 anys que funciona, s'encarrega de recollir roba de segona mà que es pot reutilitzar per a famílies amb pocs recursos. Va obrir dissabte 11 de juliol i la següent jornada de recollida serà pel setembre. Les recollides es fan a partir de les 10 del matí, al carrer Montseny número 6.

Han introduït una novetat que consisteix en fer pagar un preu simbòlic per a la roba i destinar els diners a comprar bolquers. Ja va funcionar a la col·lecta que es va fer dissabte 11 de juliol. Rubén Gramaje, pastor de l'Església Evangèlica explica que "va anar molt bé, va haver-hi molta gent que va participar, es va repartir unes seixanta peces de roba, i cadascuna es pagava a 20 cèntims". Fins ara "la gent es podia emportar la roba sense cost, però ara posem aquesta quantitat simbòlica per poder comprar bolquers per famílies amb nadons que ja són usuàries del Sarró".

Amb el què han recol·lectat amb aquesta campanya, uns 12 euros, esperaran a la jornada del setembre per poder fer la compra de més quantitat de bolquers. Rubén Gramaje explica com va sorgir la idea de fer pagar una quantitat simbòlica per poder-la destinar a ajudar les famílies amb nadons. "Hi havia molta gent que s'emportava molta roba, no sabíem si era un servei molt eficaç". Amb aquests vint cèntims, "una quantitat molt simbòlica, la gent dóna un valor a la roba".

El criteri d'accés per a les ajudes serà que les famílies ja hagin estat seleccionades per Serveis Socials de l'Ajuntament de Manlleu. L'Església Evangèlica és una de les entitats que també gestiona el Sarró, que tancarà alguns dies d'agost. Gramaje aclareix que les famílies que hagin de rebre els aliments les setmanes que tenen tancat, ho rebran abans per duplicat.

D'altra banda, seguint la tradició de l'Església Evangèlica, dissabte 24 d'octubre, es farà un concert de caràcter solidari, a càrrec del cor Gospel de Toulouse.
Etiquetes:
Societat