26 d'abril de 2024

Mimcord rep un certificat que l'acredita com a empresa lliure de CO2

A la planta de Manlleu Mimcord hi té 32 treballadors i es facturen uns 5 milions d'euros anuals

Arola Cumeras 23 de juliol de 2015 a les 12:57
La petita planta hidroelèctrica de Can Llanas és un dels punts d'on Mimcord extreu l'energia neta
La planta de Mimcord a Manlleu ha obtingut el certificat d'empresa lliure de CO2, consumint tota l'energia a partir de fonts sostenibles. El prestigiós reconeixement és possible, en part, gràcies a la producció de la mini central hidràulica de Can Llanas, que sobretot a l'estiu es complementa amb energies provinents de plaques solars i altres fonts sostenibles.

Joan Rovira, director de Màrqueting, comenta que altres distintius d'empresa verda ja fa temps que els van obtenir però ara s'ha determinat que "la producció de CO2 dins dels processos de l'empresa és zero". L'energia s'obté de la central de Can Llanas i altres plantes d'energia fotovoltaica, que diverses companyies comparteixen en xarxa. A l'estiu, minva l'energia hidràulica però les plaques solars estan a ple rendiment.

El certificat l'emet una associació internacional i hi consta un número de registre conforme l'has obtingut. Afirma que "això és important de cara a altres certificacions ambientals com FSC, PEFC i altres perquè van per punts i ara ja tenim una puntuació elevadíssima i serà més fàcil accedir a altres reconeixements". Rovira assegura que aquests certificats es tradueix en el mercat final.

A la planta de Manlleu Mimcord hi té 32 treballadors i es facturen uns 5 milions d'euros anuals. A més, tenen una planta a Turquia i "se n'estan muntant a d'altres llocs al centre d'Europa i als Estats Units". En l'àmbit de les cordes per a nanses per a bosses són líders europeus i es fabriquen 3 milions de metres cada dia i es posen nanses a uns 5 milions de bosses diaris i fils més prims, de cara a teixits, "acostumen a marxar cap a una empresa d'Elx i es marxa cap al Japó per fer els tatamis japonesos".

El 80% de la producció de l'empresa s'exporta. La fase actual és de creixement però "per via de plantes externes" per "acostar-nos on hi ha els clients, per reduir el transport i donar millor servei". També està en fase d'estudi l'Índia o Malàisia, amb "elevades possibilitats de consum".
Etiquetes:
Economia i empresa