25 d'abril de 2024

CiU trenca amb ERC a Calldetenes i en canvi, a Balenyà, ERC estén la mà al PSC i a CiU

A Balenyà, l'únic regidro d'ERC ha presentat una proposta per sumar-se a l'equip de govern

El Ter 10 de novembre de 2008 a les 14:18
El grup d'ERC de Calldetenes
Convergència i Unió de Calldetenes ha decidit trencar la col·laboració que mantenia des d’inicis de legislatura amb l’equip de govern d’Esquerra Republicana. El portaveu de CiU ha enviat una carta a l’alcalde comunicant que deixa la regidoria que tenia, la d’enllumenat, clavegueram, cementiris, aigües i vies públiques. Marc Verdaguer és el portaveu de CiU a Calldetenes.

Els dos regidors de CiU passen deifinitivament a l’oposició. El grup municipal havia rebut una proposta d’acord de col·laboració de l’alcalde Jaume Mas. Convergència no ha acceptat la proposta, sobretot, perquè fixava que durant els plens CiU havia de votar en sintonia amb el que votés la majoria de l’equip de govern. Marc Verdaguer, portaveu de CiU, considera que aquest punt afectava la seva independència política. Verdaguer considera que difícilment podran tornar a col·laborar amb Esquerra.

D’altra banda, a Balenyà, l’únic regidor d’Esquerra, que està a l’oposició, ha fet una oferta de col·laboració a l’equip de govern. Josep Maria Puigdomènech ha presentat una proposta per formar govern amb el PSC i CiU, que sumen 6 regidors. El seu objectiu és donar estabilitat a la legislatura, que ja ha viscut el trencament de l’acord entre PSC i Entesa per Balenyà, i la renúncia del regidor del Grup Democràtic de Balenyà per motius personals i que encara no ha estat substituït.
Etiquetes:
Política Municipal