25 d'abril de 2024

El consistori comença a adaptar a la nova normativa el servei Manlleuconnecta

3 dels regidors de la CUP i el regidor d'ICV van votar-hi en contra

Arola Cumeras 24 de juliol de 2015 a les 16:20
La nova Llei general de telecomunicacions obliga a introduir canvis al sistema públic Manlleuconnecta de connexió sense fils a internet, i l'Ajuntament de Manlleu ha començat a fer els canvis amb la voluntat de mantenir el servei.

La normativa preveu que una administració pública només podrà instal·lar i explotar xarxes públiques de comunicacions electròniques o prestar serveis a tercers a través d'entitats o societats. Segons va explicar al ple la regidora de Noves Tecnologies, Maria Josep Palomar, la xarxa pública ajuda a reduir la fractura digital i sobretot s'aconsegueix que hi hagi un internet social per als que ho desitgin. Palomar va assegurar que "s'ha de passar a bé patrimonial per ajustar-se a la nova llei".

L'Ajuntament es planteja el cessament de la prestació del servei i l'alienació de la infraestructura de Manlleuconnecta. De moment es van desafectar els elements que hi estan vinculats. La mesura es va aprovar amb els vots a favor d'ERC, MES, CIU, PSC, la regidora no adscrita i un vot de la CUP i el vot en contra d'ICV i 3 vots de la CUP. Des de la CUP, Eudald Rifà, afirma que aquest servei públic "és molt interessant, punter i les finalitats eren bones i ara ens sap molt de greu que s'hagi de canviar el funcionament i pugui anar a parar a la privatització o un altre tipus de gestió". Es van mostrar preocupats i van demanar que "es mantinguin totes les possibilitats obertes i que un futur concurs d'adjudicació sigui clar i transparent i s'hi pugui participar com a ple". Van demanar que el tema no es debati només a la junta de govern.

El servei "no es tancarà i continuarà sent de qualitat", va reblar Palomar. El que es fa és "un pas d'administració interna i administrativa". L'Ajuntament de Manlleu "no pot ser un operador privat d'internet però hem de buscar la fórmula de poder continuar". Miquel Sánchez, d'ICV, va lamentar que un servei públic "que funcionava bé s'hagi de treure" per lleis "europees i altres" i va considerar que de vegades "ens convé resistir i tenim una opció que la pugui gestionar alguna entitat sense ànim de lucre perquè no es pugui fer negoci".

*Els regidors convergents reiteren a Maite Gallifa que deixi el consistori*

Al ple d'aquesta setmana també es va produir una nova petició dels 4 regidors de Convergència vers la regidora no adscrita Maite Gallifa en el sentit que deixi el seu lloc al consistori i deixi pas a la següent persona de la llista convergent. Benjamí Nieto en va parlar en tornar a referir-se a algunes consideracions dinis el cartipàs i a la formació dels òrgans col·legiats i comissions, en alguns dels quals participa Gallifa.

La regidora no adscrita Maite Gallifa va negar-se a deixar el seu lloc a l'Ajuntament i va defensar que les seves motivacions "són personals" i que no hi té res a veure una hipotètica oferta d'ERC, tal com es manté des de CDC i els republicans han negat reiteradament.

La regidora de CDC Isabel Casadevall va qualificar de "frau democràtic" la seva decisió i el grup va votar en contra d'aquest punt sobre cartipàs i comissions informatives.
Etiquetes:
Política Municipal