27 d'abril de 2024

Un grup d'autors de misteri i els guanyadors del Premi de Narrativa presenten llibre a Manlleu

El cicle cultural que ha impulsat l'Escriba a Manlleu acabarà el dia 31 amb una pel·lícula a Can Patalarga

David Osa 27 de juliol de 2015 a les 17:20
Una de les integrants del portal L'escriba, Irene Solanich, presentant els escriptors i la resta de ponents
La sala d'exposicions de Can Puget va viure un vespre literari divendres passat amb la presentació dels reculls de relats 'L'angoixant espera dels desertors i altres narracions' i 'Els crims nostrats'.

El primer llibre, publicat per Témenos Edicions, el formen les quatre narracions finalistes del XXIè Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu 2015, mentre que el segon, d'Edicions Xandri, proposa al lector tota una sèrie de relats de gènere negre que tenen el folklore català com a terme comú.

L'acte organitzat pel portal digital L'escriba va començar amb una presentació a càrrec de la regidora d'Hisenda i Recursos Humans, Marta Alsina, qui va excusar la presència de l'alcalde i regidor de Cultura, Àlex Garrido, per altres compromisos. Al seu costat, la guanyadora del premi en l'edició de 2014, Maria Vilanova i Vila-Abadal, va agrair l'oportunitat de poder publicar el relat.

La presentació del llibre del Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu editat l'any 2015 es va fer a continuació amb la presència de tres dels quatre autors finalistes: Martí Castells, autor del relat guanyador 'L'angoixant espera dels desertors', i dos finalistes, David Soler Ortínez, amb 'Llum i vidre', i Maria Rosa Aragay, amb 'Per un grapat de sal'. Després de la presentació de l'obra del premi literari, va arribar el moment de conèixer la proposta 'Els crims nostrats', a càrrec de dos dels autors dels relats, Joan Ramon Armadàs i Mayte Duarte.

Armadàs, qui també és editor del llibre, va explicar la raó de ser d'un llibre que té relats amb noms tan catalans com 'Seny i rauxa', 'Calçotada' o 'Bon cop de falç'. Per la seva banda, Duarte va fer una lectura de part del seu relat, 'Boletaire'. Una quinzena de persones va assistir a l'acte, el penúltim del cicle cultural 'Aquest estiu vine a Escribejar', que es tancarà divendres 31 de juliol amb la projecció d'una pel·lícula a la sala Can Patalarga de Manlleu.
Etiquetes:
Cultura