26 d'abril de 2024

Mor Pere Farrés, nascut a Manlleu i un dels principals estudiosos de l'obra de Verdaguer i Martí i Pol

Ricard Torrents considera que les seves obres 'seran una referència durant molt de temps'

El Ter 10 de novembre de 2008 a les 14:23
Pere Farrés, durant el pregó dels Tonis de Manlleu, l'any 2006
Aquest dissabte a la matinada va morir l’osonenc Pere Farrés, professor de literatura catalana a la Universitat de Barcelona i un dels principals estudiosos de l'obra de Verdaguer i Miquel Martí i Pol. El filòleg osonenc havia nascut a Manlleu el 25 de febrer de 1948 i va morir després de no poder superar un càncer que patia des de feia mesos.

Farrés era professor de Literatura Catalana, primer a l'institut Jaume Callís de Vic i després a la Universitat de Barcelona, on s'havia especialitzat en l'estudi de la literatura del segle XIX, especialment en la de Jacint Verdaguer, i més tard en la de Miquel Martí i Pol. Actualment, enllestia els últims retocs d’una obra conjunta amb Ricard Torrents, que és a punt de sortir amb el títol ‘Paisatges escrits de la Plana. Verdaguer i Martí i Pol’. El mateix Torrents recorda els inicis acadèmics de Pere Farrés, amb qui mantenia una relació personal i professional des de feia anys. A més, compartien amistat amb el poeta de Roda.

Farrés va ser un dels fundadors tant de la Societat Verdaguer com de l'Associació d'Amics de Miquel Martí i Pol i va ser l'editor de l'’Obra Completa’ del poeta rodenc. Segons Torrents, Farrés va ser el primer en preocupar-se d’estudiar els escriptors de la comarca d’Osona i algunes de les seves obres seran una referència durant molt de temps, com la seva edició crítica de L’Atlàntida. El funeral de Pere Farrés va ser diumenge a la parròquia de Sant Andreu de Gurb.
Etiquetes:
Cultura