25 d'abril de 2024

Divendres acaben les obres de rehabilitació del canal industrial de Manlleu

L'esfondrament d'un tram del canal es va produir fa gairebé 11 mesos

Arola Cumeras 27 de juliol de 2015 a les 11:07
Els obrers acabant les tanques del canal
El proper divendres, 31 de juliol es preveu que les obres del passeig del Ter quedin definitivament acabades. Un tram del canal es va esfondrar amb les pluges del 5 de setembre de l'any passat, fa gairebé 11 mesos. Fa pocs dies que la zona es va tornar a obrir al trànsit.

Es tracta d'una "bona notícia, ja ho necessitàvem", reconeix el regidor d'Urbanisme, Enric Vilaregut. Segons explica el regidor, un dels motius que els treballs s'hagin allargat és que "les motllures de la balustrada costaven molt de trobar". Segons Vilaregut, el compromís de l'empresa adjudicatària és que "es retirin totes les tanques" a final de mes.

A la zona "es va aprofitar per fer una cosa més ben feta i a més, amb un acabat pavimentat", que no estava prevista de bon començament. El primer tinent d'alcalde considera que "ja que ho hem obert i ens hi hem entretingut, calia deixar-ho ben fet".

*Obres d'asfaltatge a diversos accessos*

També en matèria d'obres, aquest dilluns comencen els treballs de millora del ferm a les carreteres B-522 i la BV-5224, ambdues amb titularitat de la Diputació de Barcelona i això afectarà alguns vials d'entrada a Manlleu. La durada de les tasques serà d'unes 3 setmanes i sempre hi haurà pas alternatiu de vehicles, per tant no es faran talls de circulació.

Queda afectada l'entrada per Vic, ja que s'asfalta la Via Ausetània, que enllaça amb el pont de Can Molas. El pont no queda afectat, explica Vilaregut, "perquè la previsió és que l'any que ve s'arregli". També s'asfalta la carretera d'Olot des del Torrent Magí i fins la piscina municipal, cosa que afecta l'accés per Roda de Ter.

Finalment, els treballs també es portaran a terme al passeig de Sant Joan, des de Ca l'Areñas fins la rotonda de la Benvinguda. Vilaregut diu que "n'estarem pendents" però creuen que no ha d'haver-hi situacions de col·lapse. Explica que la comunicació va arribar "per sorpresa i dijous tindrem una reunió més concreta, però sent la Diputació no preveiem que tinguem problemes". A l'estiu "hi ha menys trànsit i menys molèsties a originar; és correcte que es faci en aquests dies".

Els treballs seran executats per l'empresa Pasquina i consisteixen en sanejar els punts conflictius, fresar la superfície, asfaltar i repintar tota la senyalització horitzontal.