23 d'abril de 2024

Divendres 31 de juliol s'inaugura una àmplia exposició dedicada a Josep Vernis

La mostra es podrà veure de l'1 d'agost al 6 de setembre

Judit Alcolea 28 de juliol de 2015 a les 12:07
Un fragment del cartell
El proper divendres 31 de juliol, a les 8 del vespre, s'inaugura l'exposició Josep Vernis a la sala d'exposicions de Can Puget que es podrà visitar del dia 1 d'agost al 6 de setembre.

És una exposició antològica itinerant de l'obra de l'artista, que es va presentar per primer vegada a l'octubre de 2014 amb motiu de la inauguració de l'Espai Josep Vernis al campus de la Universitat de Vic.

Vernis bàsicament fa pintura, però afirma que "tots els pintors hem estat atrets en algun moment o altre per donar volum i per marxar dels límits d'espai". El dibuix considera que "queda inclòs amb la pintura perquè és el que utilitzo per agafar apunts". Segons Vernis "La paraula estil, es difícil d'encaixar-la, perquè les etiquetes d'estils les posen els historiadors, el que jo faig està compromès amb tot el que parteix de la pintura contemporània".

L'exposició sorgeix del fet que va estar treballant de professor a la Universitat de Vic. Quan es va jubilar li van fer un reconeixement i li van dedicar un espai expositiu a la mateixa universitat. El centre va pensar que seria ideal muntar-hi una exposició, però Vernis no va voler que fos "tot d'obra recent, sinó que tingues un aspecte antològic i abastés peces de l'última dècada". L'artista comenta que "van veure que era convenient que aquesta exposició voltés a diferents poblacions".

És la segona vegada que l'artista exposa a la sala de Can Puget i properament té previst una exposició a un espai de la Casa de la Paraula a Barcelona el proper novembre. A Manlleu, la mostra es pot visitar de dijous a diumenge de sis a vuit del vespre que organitza l'Ajuntament de Manlleu des de l'àrea de Cultura juntament amb la UVic.
Etiquetes:
Cultura