25 d'abril de 2024

L'Hospital Sant Jaume de Manlleu obre mitja dotzena de llits addicionals aquest estiu

S'han redistribuït pacients de l'Hospital Universitari de Vic

elter.net 29 de juliol de 2015 a les 13:32
Una imatge de la façana de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu
L'Hospital Universitari de Vic manté de moment aquest estiu les mesures que va haver d'adoptar davant les dificultats de climatització. Amb la situació d'onada de calor, una de les estratègies va ser redistribuir els malalts, cosa que també va afectar l'Hospital Sant Jaume de Manlleu.

Rafel Toribio, director assistencial del Consorci Hospitalari de Vic, explica que es va fer "entre diverses unitats per tal de tenir la unitat amb mitja ocupació, amb la qual cosa es baixava el volum de pacients, familiars i professionals i podien tenir habitacions individuals i millorar el confort. El problema principal ha estat a l'edifici de l'Hospital Universitari de Vic, que dirigeix el mateix doctor Toribio, perquè algunes unitats d'hospitalització, ja des que es va construir l'hospital, en el seu origen, no es va crear un sistema de climatització general.

Ara, a mesura que s'han anat fent actuacions sobre espais, s'hi ha afegit la climatització però hi ha unitats que estan "pendents de fer inversions progressives". De moment afirma que són "prudents i estem mantenint" els canvis, per confirmar que "realment canvia la situació d'onada de calor sostinguda en els dies que ha creat impacte".

L'hospital Sant Jaume és "molt més nou i té una bona climatització". Alguns dels trasllats de malalts que estaven pendents "s'han forçat perquè si hi havia algun llit disponible a Manlleu, obrint-lo es podia resoldre". La mesura "ha tingut poc impacte, quasi nul". Ho ha equiparat al que es fa alguns hiverns, en cas de grip.

A infermeria "les vacances d'estiu normalment no afecten perquè has de tenir les dotacions que toquen per cada torn de treball; en metges pot haver-hi algú de vacances però els equips mèdics funcionen amb una dinàmica diferent i s'autocobreixen".

En els darrers dies, la baixada de temperatures "fa més tolerable i confortable la situació i ara controlem i monitoritzem les previsions i setmana a setmana veurem com va". Es va intentar fer "un invent" per canalitzar aire fred pels conductes de calefacció i "va millorar una mica la situació però una baixada de graus de temperatura gaire significativa". Volíem "provar la mesura per veure si podia ajudar; la impulsió d'aire fred va contribuir una mica però no era suficient".
Etiquetes:
Fires i festes