24 d'abril de 2024

Un nou bus Express connectarà a partir de l'agost Vic i Barcelona

Manlleu també es veurà beneficiat del servei Express, ja que Sagalés incrementa el nombre d'autocars fins a Vic

ACN 31 de juliol de 2015 a les 10:12
El bus s'ha presentat a Vic

La línia d'autobús entre Vic i Barcelona es fa exprés i doblarà el nombre d'expedicions entre setmana. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha explicat aquest dimecres que la línia d'autobús Express que connectarà Vic i Barcelona en 55 minuts es posarà en servei el proper 17 d'agost.


Concretament, tindrà vint noves expedicions per sentit de dilluns a divendres, excepte a l'agost. Aquestes freqüències se sumen a les ja existents de manera que l'oferta conjunta de la línia doblarà el servei actual entre setmana i triplicarà el de cap de setmana i festius. Font ha assenyalat que si la demanda supera l'oferta, "posarem més busos". Segons Font, "això permetrà que els ciutadans puguin agafar l'autobús gairebé sense horaris".


El bus exprés entre Vic i Barcelona reforçarà l'oferta de tren ja que en la mateixa franja horària l'R3 de Rodalies ofereix sis trens, amb un temps de trajecte d'una hora i cinc minuts. La voluntat, segons Ricard Font, és oferir un servei públic "de qualitat" que rellingui totes les capitals. Font també ha destacat "l'esforç tarifari" que ha fet la Generalitat per incloure els municipis del nord d'Osona al nou servei. La línia exprés entre Barcelona i Vic serà la dissetena línia d'aquestes característiques que s'implanta a Catalunya i la dotzena de la demarcació de Barcelona.


El Barcelona-Vic, operat per Sagalés, transporta anualment més de 370.000 viatgers. Font ha destacat els serveis "del segle XXI" que oferiran el autobusos. En aquest sentit, està previst instal·lar progressivament dos nous panells d'informació en temps real a l'estació de busos de Vic, un a l'interior i un altre a l'andana. L'exprés de Vic també tindrà premsa gratuïta a bord i el wifi s'anirà implantant progressivament als vehicles durant el segon semestre del 2015. Els vehicles seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i estaran integrats sota una mateixa imatge corporativa.


A Vic hi haurà tres parades: la de la Poncella, que primer no estava inclosa però s'ha volgut mantenir per la gran demanda que representa el barri, la del Pont del Blanqueig, i la de l'Estació. A Barcelona també es faran tres parades: la de Sagrera, la de Casp i la de l'Estació del Nord.

Etiquetes:
Societat