26 d'abril de 2024

Un nou portal recull targetes postals antigues de la comarca d'Osona

L'espai l'ha creat a partir de la seva col·lecció particular el manlleuenc Xevi Gaja

Arola Cumeras 3 d'agost de 2015 a les 15:43
El carrer del Pont de Manlleu en una imatge antiga

El manlleuenc Xevi Gaja ha creat una nova web dedicada a les targetes postals antigues de diverses poblacions d’Osona. De moment hi ha unes 150 targetes postals de la comarca i algunes més de cedides, a banda de la col·lecció, més extensa sobre Manlleu. La seva intenció és “anar augmentant la col·lecció i anar-les incloent” a la pàgina web.


Gaja, que fa temps que manté la pàgina "el Manlleu d'ahir":http://www.elmanlleudahir.com, amplia el seu angle de visió per apropar a tothom la seva afició. En aquest cas, és possible a través del nou web "Imatges d'Osona":http://www.imatgesdosona.com/


El manlleuenc explica que està obert a col·laboracions. L'impulsor del portal ha comentat que la col·lecció de postals de Manlleu costa d’ampliar però el joier i rellotger aficionat a la fotografia antiga va aprofitar que “un col·leccionista venia lots de postals” i a partir d’aquí ha anat fent compres sobre la comarca. Segons Gaja “ja que tinc una cosa que crec que té interès, les fotos i postals de Manlleu agraden i he pensat que no val la pena tenir-ho dins d’un calaix”.


 Gaja reconeix que és complicat d’establir dates i altres detalls vinculats a les targetes postals, i la majoria "no consten" a la nova web. El cas de Manlleu és diferent, degut “al coneixement que tinc del poble”. Algunes de les targetes postals mostren un grup de dones fent la bugada als rentants, o un carrer del Pont ple de vida, una de les imatges preferides pel creador del portal. La falta de trànsit rodat “afavoria que la canalla pogués sortir al carrer” i alguna imatge de “carros i tartanes al pont”.

Etiquetes:
Cultura