25 d'abril de 2024

La Solitària conclou la seva etapa a Can Patalarga amb una mostra demoníaca

Com a col·lectiu artístic La Solitària es retira de la gestió de Can Patalarga però no es dissol

Arola Cumeras 3 d'agost de 2015 a les 16:56
Alguns dels artistes que han elaborat treballs per a l'exposició Jerarquia infernal

El col·lectiu artístic La Solitària va estrenar aquest cap de setmana a Can Patalarga la mostra col·lectiva Jerarquia infernal, inspirada en el món de les tenebres a partir d'un llibre de Colin de Plancy. La inauguració de la mostra va ser lluïda, ja que malgrat que alguns dels integrants de La Solitària no van poder assistir-hi va haver-hi força afluència de públic.


Un dels responsables de l'entitat, Pol Robles, comenta que "sempre es pot millorar, per exemple en l'afluència d'artistes; vam fer una crida però no érem conscients que era l'última exposició que fèiem". Al principi no teníem tema però quan se'ns va acudir el tema dels dimonis i van pensar que "era prou sucós i hi ha unes tretze obres i en general estem contents amb el resultat". Com a col·lectiu artístic La Solitària es retira de la gestió de Can Patalarga i el que més es notarà és que "ens encarregàvem de portar-hi exposicions, ho fèiem per inèrcia, cada vegada som menys membres en actiu, últimament tres o quatre i hem hagut de prendre la decisió".


Robles explica que "m'agradaria que Can Patalarga seguís amb una programació periòdica d'art contemporani; a Manlleu és important i necessari que segueixi existint". Can Puget i el Museu del Ter són sales d'art "oficials molt importants" però Can Patalarga "dóna sortida a obres menys conegudes o expressions artístiques més arriscades". Han tingut converses amb l'alcalde i també regidor de Cultura, Àlex Garrido "i ens entén, ja que les coses que es basen en el voluntariat de la gent, o es renoven o bé tot són etapes i van naixent altres interessos o compromisos laborals".


Aquest és "un punt i a part, amb el grup d'amics de La  Solitària se'ns pot acudir de tant en tant exposar de manera col·lectiva i continuar fent coses, a l'espai que sigui".

Etiquetes:
Cultura