26 d'abril de 2024

L'empresa manlleuenca lavola forma part dels comitès d'impuls industrial de la Generalitat

Segons càlculs del govern, l'activitat industrial hauria de sumar l'any 2020 el 25% del PIB

Arola Cumeras 5 d'agost de 2015 a les 13:37
Una imatge d'un congrés internacional al qual també ha pres part aquest estiu la companyia amb seu a Manlleu

L’empresa de Manlleu lavola forma part d’un dels set comités d’impuls industrial que ha creat la Generalitat. Toni Mancilla, director de desenvolupament i estratègia de lavola, ha explicat que han participat en l’apartat de les indústries químiques, energia i recursos.


L’origen del programa d’impuls a la indústria i a la innovació “sorgeix del consens que hi ha a Europa en fer un model de creixement basat en aquests factors”. Dins de cada àmbit hi ha uns eixos estratègics de desenvolupament industrial, un dels quals és “l’economia verda i circular”. Ara estan “aportant la nostra experiència en qüestions ambientals”. Parlen d’eficiència, energia renovable, nous materials o reducció i reutilització de residus. La participació suposa “un reconeixement a la nostra trajectòria i experiència en aquest àmbit” i tenir presència en fòrums per conèixer “propostes de futur i innovació”.


Dins del comitè d’impuls de la indústria química, energia i recursos hi estan representades tretze empreses. Per Mansilla, estar al costat “de companyies es primer ordre ens situa en una posició que ens permet tenir informació i un interessant intercanvi de coneixements de primera mà”.


El comitè ja ha fet quatre reunions i a la darrera es va estar parlant “d’un programa d’actuacions a curt, mig i llarg termini”. També es parla d’atracció d’inversió estrangera a la indústria o internacionalització. Lavola està emmarcada dins del sector dels serveis dirigits a la indústria i a l’administració pública i a hores d’ara “percebem un moviment de creixent demanda però hem de dir que molt incipient”.


Dins dels comitès hi ha tres empreses osonenques més: el Grup Bon Preu, Embotits Salgot i el Grup Girbau. Segons càlculs de la Generalitat, l’activitat industrial hauria de sumar l’any 2020 el 25% del PIB i ser el motor de generació d’ocupació. Les xifres del 2014 indiquen que l’ocupació al sector industrial ha crescut un 2%, i continuen a bon ritme aquest any.

Etiquetes:
Economia i empresa