25 d'abril de 2024

El canal de Manlleu es tornarà a omplir d'aigua a final de mes i es reactivaran les turbines

Durant aquests mesos amb el canal sense aigua "s'han deixat d'ingressar uns 20.000 euros"

Arola Cumeras 6 d'agost de 2015 a les 18:49
Ja s'està començant a arranjar algun dels trams del canal. Foto: Museu del Ter

El canal industrial de Manlleu va tornant a la normailitat després de les pluges de fa gairebé un any, que van ser torrencials, van esfondrar un tram, proper a la zona esportiva. Les obres del passeig del Ter havien de quedar definitivament acabades divendres passat però l’empresa està fent els últims retocs.


L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, explica que el compromís és tenir-ho enllestit com més aviat millor i que els operaris van treballar també durant el cap de setmana per tal d’intentar complir el termini.


El regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut, va explicar la setmana passada que a la zona "es va aprofitar per fer una cosa més ben feta i a més, amb un acabat pavimentat", que no estava prevista de bon començament. El primer tinent d'alcalde considera que " calia deixar-ho ben fet".


El que pertoca ara, segons l'alcalde, és tornar a fer funcionar les turbines, que s’han aturat per manca d’aigua al canal. Un cop acabades les obres “es farà una neteja en profunditat del canal industrial” que està molt ple “de bardisses”. Això es farà “durant l’agost” per poder omplir-lo a “finals de mes” després d’una neteja exhaustiva. Des dels 5 de setembre s’han perdut uns ingressos “importants per l’Ajuntament que computem, en part, com a ingressos del Museu del Ter”.


Durant aquests mesos es calcula que s’han deixat d’ingressar “uns 20.000 euros aproximadament”, que es recapten mitjançant la generació d’electricitat amb les turbines.

L'aspecte de les obres aquest dijous al passeig del Ter, prop del camp de futbol