24 d'abril de 2024

La Diputació enllestirà la setmana vinent les obres de millora de la carretera entre Manlleu i Vic

Ja s'han acabat els treballs d'asfaltatge que havien afectat la trama urbana els darrers dies

Arola Cumeras 10 d'agost de 2015 a les 16:08
Una imatge d'algunes de les cues que s'han originat a la B-522, on s'està donant pas alternatiu

La Diputació de Barcelona ja té pràcticament enllestides les obres de millora que han afectat diversos punts dins la trama urbana i també els accessos de Manlleu per Vic, Roda de Ter i Torelló. Fonts properes a l’obra expliquen que ja estan fora del nucli de població de Manlleu i que ara es concentren a la carretera B-522, que connecta Vic i Manlleu. A més, en les darreres jornades s’ha actuat a la BV-5224, que uneix Manlleu i Torelló.


En el cas de la recta entre Vic i Manlleu, la B-522, la millora estava programada des de fa més d’un any mitjançant un estudi de vida útil de les capes de rodadura. En aquests casos s’havia calculat que estava a punt de finalitzar i s’havia de renovar la capa superior. Les obres estan ocasionant algunes retencions de trànsit, malgrat que no hi ha talls de circulació, sinó que es dóna pas alternatiu als vehicles.


Primer, a les parts més deteriorades s’hi ha fet petits sanejaments i ara ja s’està estenent una nova capa d’asfalt a tota la superfície. A la BV-5224 ja s’ha finalitzat, ja que es feia només un dels trams i en el cas de l’enllaç amb Vic, la B-522, encara queden uns dies de treballs.


L’estratègia utilitzada ha estat mobilitzar tots els efectius disponibles mentre s’era dins del nucli de població, ja que “s’acostumen a crear més molèsties”. Fonts coneixedores de les obres expliquen que els “quasi tres quilòmetres s’han fet en 6 dies” perquè s’han posat “bastants mitjans”. Ara, a la carretera de Manlleu a Vic, els efectius s’han reduït i es calcula que les obres acabaran a finals de la setmana vinent, incloent la senyalització horitzontal.