23 d'abril de 2024

Unes peces defectuoses allarguen els darrers retocs de les obres al passeig del Ter

Quan concloguin del tot es netejarà el canal i es reactivaran les turbines

Arola Cumeras 21 d'agost de 2015 a les 18:13
L'aspecte que presenta la zona, aquest divendres 21

Les obres del passeig del Ter a prop de la zona esportiva s’endarrereixen una mica i quedarien enllestides al setembre. El 31 de juliol era la data límit per tenir-les definitivament acabades, però diversos contratemps han allargat les tasques unes quantes setmanes.


Segons el regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut, el compromís de l’empresa adjudicatària era accelerar les obres però el primer impediment va ser que “les motllures de la balustrada costaven molt de trobar”. Durant aquest mes d’agost hi ha hagut problemes en l’execució de l’obra, amb peces defectuoses, han fet que l’Ajuntament optés per demanar que es substituïssin.


Segons el regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut, l’empresa que fabrica la balustrada que envolta el canal, que és d’Olot, ja ha visitat les obres però no hi ha hagut marge de maniobra. La fabricació s’està portant a terme aquesta setmana i, de totes maneres, les tanques que s'hi mantenen no afecten la circulació ni tenen una incidència remarcable. L'alcalde, Àlex Garrido, va explicar a principis d'agost que a finals de mes es calculava que el canal industrial estaria net i que l’aigua tornaria a córrer-hi. Els treballs al passeig del Ter, però, retardaran una mica els terminis.


Aquest tram del canal es va esfondrar amb les pluges del 5 de setembre de l’any passat, fa gairebé 11 mesos. A mitjan juliol la zona es va tornar a obrir al trànsit.