26 d'abril de 2024

Agents Rurals i Mossos denuncien un nou vessament de purins a L'Esquirol

Les sancions poden situar-se en el terreny penal, amb penes de presó

Arola Cumeras 26 d'agost de 2015 a les 13:33
Una imatge de la zona on s'abocaven els purins. Foto: Departament d'Agricultura

Els Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra han denunciat davant la fiscalia un nou abocament de purins a Osona. Es tracta d’un vessament de purins que s’hauria produït en terme de l’Esquirol i que ara s’investiga per penalitzar els responsables. Ho ha explicat a Ràdio Manlleu el cap dels Agents Rurals d’Osona, Quim Dalmau.


Es tracta d’una granja on “ja es va fer una denúncia i obrir un atestat que està a fiscalia, per una negligència important constitutiva de delicte”. En una inspecció rutinària per la zona aquesta setmana es va localitzar “que ara el sistema és diferent, s’ha buidat molt suc xuclat de la bassa, però després abocat de qualsevol manera amb la cuba pels marges”


Es tracta d’una granja reincident, ja que és la segona denúncia en 9 mesos per fets similars en el mateix lloc i s’atribueix a una mala praxis en el buidatge d’una bassa de purins. Ara, segons Dalmau, s’ha tornat a “recollir informació, dades, un atestat i de nou s'ha dut a fiscalia”. Anteriorment “ja havia tingut sancions administratives però cada vegada s’ha anat deteriorat més i és més greu”.


Les sancions poden situar-se en el terreny penal, amb penes de presó que en tot cas ha de dictaminar el jutge. Segons Dalmau, quan encara s’està pendent de la sentencia de la primera denúncia, s’ha tornat a obrir un procés sancionador.


Els Agents Rurals expliquen que aquest estiu s’han produït a Osona diversos casos de contaminació per purins, però generalment en l’àmbit de la sanció administrativa, en ser casos menys greus. Alguns aprofiten la pluja o sobreadoben els camps, perquè és complicat controlar la quantitat que s’hi aboca.

Etiquetes:
Societat