25 d'abril de 2024

Jesús Soler anirà a la candidatura de la CUP el 27-S

El manlleuenc s'integra al número 59 de la llista amb "ben poques opcions de sortir elegit" però amb molta "il·lusió"

Arola Cumeras 26 d'agost de 2015 a les 16:38
Jesús Soler en un reportatge de la revista El Ter del 2014

La llista electoral de la CUP-Crida Constituent comptarà amb un manlleuenc entre els seus candidats per a les properes eleccions del 27 de setembre. Es tracta de Jesús Soler, de 61 anys, i president del Grup de Defensa del Ter entre els anys 2005 i 2011, que anirà al número 59 de la candidatura.


Jesús Soler compta amb una àmplia trajectòria en l'àmbit de l'activisme social i l'ecologisme i també va donar el seu suport al nucli local de la CUP Manlleu en les darreres eleccions municipals. Soler ha declarat a Ràdio Manlleu que està “encantat de la vida” amb la proposta d'integrar-se a la candidatura.


Afirma que és important tenir en compte que “no són unes eleccions normals, que només passa un cop a la vida, què dic a la vida, a la història!” Soler es mostra entusiasmat perquè “en pot sortir un país nou i pot ser el punt de partida d’una història diferent, del que Catalunya mereix després de tanta lluita i tanta misèria de tants anys”. Confia que el Parlament que en resulti “sigui el punt de partida d’un país nou, una cosa extraordinària”. Remarca que “ser-ne una petita part i col·laborar amb el poc que pugui em resulta la mar d’engrescador i m’omple de satisfacció i d’orgull”.


Soler afirma que “pel que conec de la CUP i del seu pensament espero que si és necessària per ser majoria i aconseguir la independència, hi serem”. Considera que la CUP és un bon contrapès per empènyer “junts des de posicions diferents la independència del país”. Comenta que “quinze anys enrere no em semblava que pogués arribar a veure-ho, i ja hi som; hem de veure encara coses molt grosses i molt boniques”.

Etiquetes:
Política Municipal