25 d'abril de 2024

30 anys de les Festes de Sant Roc al carrer de la Passió

Divendres es comença amb el pregó, que inclou alguna petita obra de teatre "sobre les notícies del carrer"

Arola Cumeras 27 d'agost de 2015 a les 17:14
L'obertura de les festes l'any 2014. Foto: Constanci Navarro GFM

Aquest cap de setmana es celebren les Festes de Sant Roc del carrer de la Passió de Manlleu. Enguany les festes compleixen tres dècades de vida i la comissió organitzadora ha mirat de donar un toc més especial a les activitats.


Un dels veïns més implicats, Pep Bosch, forner del Forn de Sant Roc, comenta que “hi estem implicats els veïns de sempre, i per sort ja ho tenim per mà”. Creuen que la data dels 30 anys de festes és important. Agraeixen una implicació del 100% per anar continuant la celebració, fins i tot entre persones que ja no viure al carrer de la Passió.


El Forn de Sant Roc ja té 127 anys i és la quarta generació, des que el van obrir els besavis de Bosch, el 18 de maig de 1888. El carrer “és dels de tota la vida” i molts dels veïns “que ja no hi viuen, tornen aquí per donar un cop de mà” en unes festes “que cada any es miren d’organitzar millor” i on “tothom hi està convidat”.


Es començarà divendres a les 6 amb l’engalanament del carrer. A les 9, es resa el rosari a la capella de Sant Roc i tot seguit es fa el pregó i la inauguració de les festes. Seguidament, es farà una sardinada. L’activitat també inclourà alguna petita obra teatral, tal com es feia darrerament com un repàs de les notícies del carrer, un recull d’esquetxos i disfresses del que ha passat durant l’any.


Dissabte a la tarda hi haurà jocs d’aigua i de cucanya i a les 9 començarà el sopar de festa dels 30 anys serà “una mica més especial, amb algunes sorpreses”, que encara no es vol desvelar. Tot plegat serà “més de gala” i acabarà amb el Gran ball a càrrec de duet Nou Estil.


Finalment, diumenge hi haurà arrossada popular a les 3 i una xocolatada a les 8. Els preus dels tiquets “estan molt bé” i animen a tothom a anar a fer “festa i xerinola”. Els veïns calculen que pel sopar, un dels actes més concorreguts, es reuniran al voltant de 90 o 100 persones.

El cartell de les festes aquest 2015

Etiquetes:
Cultura