25 d'abril de 2024

La Protectora d'Animals d'Osona afirma que aquest estiu hi ha un fort augment d'abandonaments

Els gossos més abandonats en els darrers dies són de raça pitbull o bé gossos caçadors

Arola Cumeras 28 d'agost de 2015 a les 18:06
Un dels gossos que s'intenta donar en adopció o almenys acollida aquest mes d'agost

La Protectora d’Animals d’Osona alerta que està sent un estiu nefast per l’abandonament d’animals. Actualment, les instal·lacions, que segons una de les responsables, Beatriu Cayuela, són de les més grans de Catalunya, compten amb 310 gossos i uns 150 gats, però la tendencia a Catalunya és negativa. Segons Cayuela, els gossos caçadors i els pitbulls són de les races més a freqüentment abandonades.


Cayuela s’ha mostrat convençuda que cal conscienciar tothom que no compri animals a les botigues sinó que els adopti o els aculli així mateix, ha alertat del fet que s’acullin animals d’altres zones de l’estat quan "a Catalunya hi ha taxes d'abandonament encara més altes, primer cal mostrar solidaritat amb els animals que tenim més propers".


De manera paral·lela, una altra entitat que defensa els drets dels animals però no té vinculació amb la protectora, Adro, ha entregat una petició a Change.org per mirar de prohibir l'ús i la venda dels collars d'estrangulament de punxes a la comarca d'Osona. Fa tres diez que la petició està en marxa i ja ha superat el miler de signatures.

Etiquetes:
Societat