26 d'abril de 2024

El 20 de setembre el xef manlleuenc Manel Molera cuinarà arròs per lluitar contra l'Alzheimer

Els tiquets valen 25 euros i estan a la venda al Centre Cívic Can Pau Raba, al CP Vic, i a la Fonda Torres de Manlleu

Arola Cumeras 2 de setembre de 2015 a les 13:31
La presentació de l'arrossada solidària, aquest dimecres

El proper diumenge 20 de setembre Osona tornarà a acollir un esdeveniment gastronòmic de caire benèfic sota la batuta del xef manlleuenc Manel Molera. El cuiner del Torres Petit i la Fonda Torres comenta que recentment la vetllada de cuina solidària "va servir per unir dos grups”, el d'AFMADO, sigles d'Alzheimer d’Osona i el Club Patí Vic.


La col·laboració "tindrà forma d’arrossada i es farà el 20 de setembre a les instal·lacions del CP Vic", tenint en compte que l’endemà s’escaurà el Dia Mundial de l’Alzheimer. El xef manlleuenc remarca que "faré una arrossada molt diferent" del que s’acostuma a fer a la comarca d’Osona.


Aquesta arrossada és típica de Les cases d'Alcanar i es fa amb paelles baixes i petites en què l’arròs es manté sempre al punt. Surten unes 50 racions per paella i està previst fer dinar per 350 persones. Els tiquets valen 25 euros i estan a la venda al Centre Cívic Can Pau Raba, al CP Vic, i a la Fonda Torres de Manlleu.


L’aportació solidària servirà per lluitar contra l’Alzheimer. En concret, Molera exposa que es vol formar un grup de voluntaris per ajudar els cuidadors i familiars de malalts amb Alzheimer. Molera explica que “el problema que tenen és que aquesta malaltia és molt dura i els acaba superant i afectant molt els ànims dels acompanyants, que sovint no poden sortir de casa durant tota la setmana”. Es tractaria d’anari-hi “un cop per setmana a ajudar-los, perquè ells puguin fer un dia de festa”.

Manel Molera, amb l'equip de la darrera vetllada de cuina solidària, a Can Jubany. Foto: David Fajula GFM

Etiquetes:
Societat