25 d'abril de 2024

El turisme rural registra ocupacions superiors al 70% durant l'agost

El sector del turisme rural a la Catalunya Central ha notat una estabilització en l'arribada de turisme estranger

ACN 3 de setembre de 2015 a les 17:34
La casa rural La Rierola de Manlleu. Foto: Booking

El sector turístic de la Catalunya Central fa un balanç positiu de l'ocupació que hi ha hagut aquest estiu a les cases rurals. La majoria de visitants escullen el turisme rural per passar l'estiu en aquestes comarques, ja que busquen el contacte directe amb la natura o llocs atractius com Montserrat.


Les associacions de turisme rural del territori han explicat que han registrat ocupacions superiors al 70%, tot i que les primeres setmanes d'agost moltes de les cases fregaven el ple absolut. El mes d'agost, doncs, ha permès remuntar una temporada que va començar amb ocupacions que rondaven el 50% el mes de juliol. El sector també ha notat una estabilitat del turista estranger. Les cases rurals de les comarques centrals fan un balanç positiu del mes d'agost amb unes ocupacions que superen el 70%.


Els estrangers continuen escollint aquestes comarques per passar alguns dies de les vacances d'estiu i, principalment, provenen de França, Bèlgica i Holanda i, en menor mesura, del Regne Unit i Alemanya. Tot i que el turisme rural de la Catalunya Central ha fet una aposta per desestacionalitzar la temporada turística amb l'aposta pel turisme estranger, "els estrangers ens demanen cada cop més de venir a l'agost". El sector comença a notar signes de recuperació, però "és una recuperació molt lenta i encara costa molt". 

Etiquetes:
Economia i empresa