24 d'abril de 2024

Es reprenen les obres a la carretera B-522, que han de reparar el polèmic graó

L'obra es va fer durant el mes d'agost i ha consistit en una renovació de la capa superior d'asfalt

Arola Cumeras 8 de setembre de 2015 a les 11:54
Una imatge de la zona inacabada de la B-522, aquest dilluns

La Diputació de Barcelona ha de reprendre aquesta setmana les obres que havia deixat inacabades, menys d’un quilòmetre, a la carretera entre Manlleu i Vic, al B-522. La interrupció dels treballs ha portat certat polèmica i se n'han fet ressò diversos ciutadans a les xarxes socials. A mitjan mes d'agost, els treballs es van deixar a mig fer i amb un notable graó entre l'asfalt antic i el nou, que primer no estava senyalitzat.


La darrera setmana d'agost es van posar senyals verticals de perill però sense arranjar la carretera, també amb parts erosionades per la maquinària, que rasca l'asfalt abans d'aplicar-hi pedaços. El cap de l’Oficina Tècnica de gestió d’infraestrucures, Xavier Pons, ha afirmat que entre aquest dilluns i dimarts s’han de reprendre els treballs, que quedarien enllestits la setmana que ve, quan finalitzarien les tasques de pintura. Afirma que es van interrompre "per un problema de subministrament d'una empresa proveïdora".


L'obra es va fer durant el mes d’agost i ha consistit en una renovació de la capa superior d’asfalt. El preu de tota l'obra a les carreteres B-522 i BV-5224 és de 700.000 euros, IVA inclòs. Segons Pons, és essencial poder fer aquestes millores per la seguretat viària. El concepte de renovació s'utilitza, en aquest cas, quan una carretera té la vida útil de la seva capa de l’asfalt esgotada.