25 d'abril de 2024

Laura Borràs es fica el públic a la butxaca en la seva dinàmica xerrada d'obertura del curs acadèmic

Va parlar de noves tendències culturals com la comunitat de booktubers, joves youtubers que recomanen llibres

Arola Cumeras 16 de setembre de 2015 a les 18:52
La sala d'exposicions de Can Puget, plena, amb Laura Borràs, de vermell, a primera fila

La doctora Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, va entusiasmar el públic aquest dimarts en la conferència d’obertura oficial del curs escolar. En una xerrada plena de dinamisme i energia i amb exemples aguts i sovit divertits, Borràs va animar tots els mestres i professionals de l’ensenyament a treure profit de les noves tecnologies a l’aula.


La xerrada es titulava Com ensenyar a llegir en la república de les pantalles i no morir en l'intent". Borràs va avançar en començar que "això acaba bé, sempre miro de ser optimista", va posar exemples com ara l’ús de Twitter a l'aula, per prendre apunts que després es poden agrupar i fins i tot poden ser piulades que entrin dins l'avaluacióva. La ponent va parlar, entre d'altres, dels nous consums que fan els adolescents i joves, que viuen permanentment connectats a les xarxes socials i a les pantalles.


Dins la xerrada, Borràs també va parlar de noves tendències culturals com la comunitat de booktubers, joves youtubers que recomanen llibres, i va afirmar que creu en "l'impacte de les emocions" per tal que l'ensenyament sigui profitós i perdurable.


Laura Borràs és llicenciada en Filologia Catalana (1993) i doctora cum laude en Filologia Romànica (1997) per la Universitat de Barcelona per la tesi Formes de la follia a l’Edat Mitjana, amb títol de Doctorat Europeu (1997) i Premi Extraordinari (1998) de la Divisió de Ciències Humanes i Socials de la Universitat de Barcelona. Des de 2013 exerceix de directora de la Institució de les Lletres Catalanes.


La conferència estava adreçada especialment a la comunitat educativa i a tota la ciutadania en general. L’Escola Municipal de Música de Manlleu havia obert l'acte d'inici del curs escolar 2015-2016 amb una interpretació musical de peces de Beethoven.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu