25 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Prats aprova una pujada d'impostos i taxes del 4,5% de mitjana, amb el vot en contra d'ERC

Ramon Besora, d'ERC, diu que s'hauria d'haver tingut en compte el context de crisi econòmica i el superàvit del 2007

El Ter 12 de novembre de 2008 a les 14:12
Una imatge d'arxiu dels integrants del consistori, el 2007
Aquest dimarts l’Ajuntament de Prats de Lluçanès va aprovar en un ple extraordinari les ordenances fiscals per a l’any 2009. El grup de CiU va aprovar una pujada del 4,5% de mitjana de les taxes i impostos, una mica per sota de les darreres dades conegudes de l’IPC segons l’alcalde, Lluís Vila.

El grup d’ERC, a l’oposició, va votar-hi en contra. El seu portaveu, Ramon Besora, explica que ja el 18 de setembre,el grup va fer una petició a l’alcalde i a l’equip de govern en què es demanava la congelació de les taxes i impostos. Segons Besora, ho justifica el context de crisi econòmica i el fet que hi hagués un superàvit del pressupost previst.

Pel que fa a impostos concrets, l’IBI es va apujar lleugerament per sobre de l’IPC i els permisos d’obres també. Les taxes van augmentar totes un 4 i mig per cent. En canvi, no es va augmentar la plusvàlua. L’alcalde de Prats, Lluís Vila, considera que el fet que hi hagués romanent de tresoreria no té relació amb les ordenances fiscals. Vila diu que fins i tot un informe de la Diputació aconsella als ajuntaments que augmentin una mica la recaptació per poder fer front a les despeses dels serveis, que han de seguir prestant.

ERC es va queixar també que l’equip de govern no va respondre la seva sol·licitud ni els va convocar per parlar de les ordenances.
Etiquetes:
Política Municipal