23 d'abril de 2024

Porc i Cervesa, fira gastronòmica, pretén "créixer i guanyar en qualitat"

S'introdueix un concurs de cerveses artesanes dins del quart Dia Cuina i l'Espai Ràdio Manlleu, amb patrocini de Pilster

Arola Cumeras 22 de setembre de 2015 a les 11:35
Una imatge de la presentació de la fira

Porc i Cervesa, Fira Gastronòmica, omplirà Manlleu d’activitats que volen atreure el públic gormand, el proper cap de setmana, del 25 al 27 de setembre. Els actes es centralitzen a la plaça Fra Bernadí i es preveu congregar més de 25.000 visitants. El regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès, ha comentat que es fa una aposta per abandonar el concepte de "festa" i guanyar en qualitat.


Hi haurà 51 expositors, entre els quals n’hi ha 19 de gastronòmics, cansaladers, 8 food trucks i també 11 cervesers artesans. El col·lectiu Manlleu On, format per empreses de lleure i restauradors, s'implicaran en l'esdeveniment. Es manté la tradicional matança del porc i també s’ha creat un espai lliure de gluten.


Entre els actes més destacats, hi ha el quart Dia Cuina, amb concurs de cervesa artesana. El certamen s’enceta amb la col·laboració amb la revista Cuina i els organitzadors del Beer Festival de Barcelona. L'objectiu és, segons la tècnica de Fires de l'Ajuntament de Manlleu, Imma Muñoz, "ajudar a fer que el col·lectiu cerveser evolucioni i innovi". Es triaran les tres millors cerveses de la fira i es premiarà els seus productors.


Els comerciants del Mercat Municipal de Manlleu faran la matança del porc "imitant els nostres avantpassats", tal com ha explicat Francesc Colom, un dels seus membres. Durant l'acte es mostrarà d'on surten les peces com el llom, la costella, la carn magra, o altres "que són més noves" com el secret o el mantell.


L'acte també inclourà l'elaboració d'una botifarra "totalment natural" amb sal i pebre i, per finalitzar, es serviran dos porcs que hauran estat a la brasa durant catorze hores, "una cocció molt lenta perquè el porc agafi tot el gust de greix". Es va remarcar també la creació de l’espai escènic Ràdio Manlleu patrocinat per Pilster, que acollirà màgia i concerts com el de Matthew McDaid. Betlem Parés, coordinadora de l’àrea de Serveis Personals i Promoció Econòmica.


En aquests moments, segons el regidor de Promoció Econòmica, la fira "gaudeix de molt bona salut" i s'ha convertit en un "referent", però creu que ara és el moment de "professionalitzar l'oferta". "Gràcies a propostes gastronòmiques de més qualitat ens podrem aproximar a un públic que abans no venia", ha afegit Sellarès. Durant la passada edició, la fira va aplegar més de 25.000 visitants, el 42% de fora de la comarca d'Osona. Es mantenen les desfilades de moda del MAB i altres activitats lúdiques i tallers pensats per a un públic familiar.  

Roda de premsa amb Betlem Parés, Francesc Colom, Eudald Sellarès, Imma Muñoz i Jacint Soler

Etiquetes:
Economia i empresa