25 d'abril de 2024

La Universitat de Vic i la Fundació Eduard Soler de Ripoll s'uneixen per fer estudis de mecatrònica

L'objectiu és que el grau en mecatrònica es pugui començar a impartir el curs 2009-2010

El Ter 12 de novembre de 2008 a les 16:36
Assumpta Fargas, rectora de la UVic, i Francesc Solà, president de la Fundació Eduard Soler
La UVic serà la primera universitat de l'estat espanyol en oferir el grau de mecatrònica. La universitat ha fet la petició per cursar l'any vinent aquests estudis que uneixen aspectes de les enginyeries mecàniques, electrònica, de control i de programari.

La UVic ha signat aquest dimecres un conveni amb la Fundació Eduard Soler de Ripoll per col•laborar en el desenvolupament d'aquest estudis. El president de la Fundació Eduard Soler, Francesc Solà, i la rectora de la UVic, Assumpta Fargas, han assegurat que la petició per cursar estudis relacionats amb la mecatrònica esta avalada per empreses i institucions. Aquests suports s'han inclòs dins de tot el pla d'estudis i documentació presentada a l’Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA) per la seva autorització.

La UVic ha adaptat el seu projecte de grau a partir de l'experiència d'universitats del Regne Unit i Austràlia on hi ha 'força centres' que l'imparteixen. Francesc Solà , president de la Fundació Eduard Soler, explica que hi ha demanda de professionals especialitzats en aquest sector.

La pròpia FES també ha demanat poder impartir un cicle formatiu de mecatrònica a les seves instal•lacions de Ripoll. Aquests estudis es farien des de l'Escola Politècnica Superior de la UVic.

El desenvolupament d'iniciatives conjuntes entre la UVic i la FES relacionades amb aquesta modalitat d'enginyeria arrencaran aquest mes de novembre amb una jornada informativa a Ripoll. Durant la primavera del 2009 es farà un primer curs temàtic d'especialització. Posteriorment es vol implementar el grau d'enginyeria mecatrònica a la UVic i el cicle formatiu de la Fes a Ripoll.

El conveni signat aquest dimecres també preveu altres línies de cooperació en aspectes com el naixement de nous projectes empresarials i la innovació. En la signatura de l'acord en que hi han assistit els màxims representants de la UVic i la FEB s'ha etiquetat aquest acord com una 'unió d'esforços i sinergies' que culmina un treball 'molt intens' realitzat durant els darrers mesos.
Etiquetes: