26 d'abril de 2024

Prudència davant del sondeig de TV3, que dóna Junts pel sí força guanyadora

Ciutadans seria la segona força a Catalunya

elter.net 27 de setembre de 2015 a les 20:57
Junts pel sí es reuneix a El Morter de Manlleu per seguir l'escrutini

Comencen les primeres reaccions d'una jornada electoral que pot ser històrica. A l'hora de tancament de les urnes, a les 8 del vespre, s'ha fet públic el sondeig de TV3, que atorga a Junts pel sí i a la CUP, una suma que frega el 50% de vots.


Junts pel sí seria la força guanyadora, segons l'enquesta, amb 63-66 diputats. Ciutadans n'obtindria entre 19 i 21. El PSC en tindria 14-16. Catalunya sí que es pot seria quarta força amb 12-14. La CUP obtindira entre 11 i 13 diputats, el PP entre 9 i 11 i Unió entre 0 i 3.  


Ha valorat resultats el republicà Àlex Garrido, que dóna suport a Junts pel sí. Afirma en una entrevista a Ràdio Manlleu que la participació “ha pujat molt i és una molt bona notícia pel sistema democràtic”. Per Garrido “aquestes eleccions eren diferents, i tothom ho sap, tenen un caràcter especial”.


El sondeig de TV3 dóna a Junts pel sí una forquilla entre 63 i 66 diputats. Per Garrido “és una estimació però seria un bon resultat; sóc optimista i crec que fins i tot podem arribar a la majoria absoluta”. Segons el sondeig de TV3, els vots de Junts pel sí i la CUP fregarien el 50% i segons diu “pel procés un 50% o més seria molt positiu i podríem encetar el camí amb la validació ciutadana”.


Marta Moreta és la número 10 a la llista del PSC i en declaracions a Ràdio Manlleu es mostra prudent i recorda que és un sondeig i cal esperar. Es manté la voluntat de ser segona força però cal esperar si és possible i sinó, si més no, intentar no baixar.


Moreta també diu que cal esperar i veure què passa en relació de com es veu a Barcelona. La mateixa Marta diu que de moment no es pot acabar de dir gaire res. Si, que es mostra molt satisfeta per la participació.


Des de la CUP, Albert Generó ha considerat a  Ràdio Manlleu que encara era molt d’hora per fer valoracions, tot i que es mostra molt satisfet per l’alta participació i això reforça, segons Generó, que ha estat "un plebiscit", tal com ells creien que havia de ser.


Albert Generó també aprofita per "denunciar que molta gent de l’estranger no ha pogut exercir el seu dret a vot, així com també persones que han vingut amb processos migratoris", a qui "tampoc no se'ls ha reconegut".


Finalment Generó diu que la CUP es consolida com a "força independentista que creu en els Països Catalans".

Etiquetes:
Política Municipal