25 d'abril de 2024

El Bisbat de Vic aposta per l'austeritat en el pressupost del 2009

Segons Carles aquesta austeritat no ha de condicionar el funcionament diari del Bisbat de Vic.

El Ter 12 de novembre de 2008 a les 19:16
L´ecònom Joan Carles Carles i el Bisbe de Vic Romà Casanova amb un cartell de la jornada de Germanor d´aquest diumenge.
El Bisbat de Vic afrontarà el proper exercici econòmic amb criteris d'austeritat davant d'uns anys que es preveuen 'difícils' a causa de la situació econòmica. L'ecònom, Joan Carles Carles ha anunciat aquest dimecres que han demanat a les diferents parròquies i organismes vinculats que no hi hagi increments pressupostaris de cara a l'any vinent i que s'analitzin totes les partides amb l'objectiu de 'reduir' la despesa.

Segons Carles aquesta austeritat no ha de condicionar el funcionament diari del Bisbat de Vic. L'ecònom posa com a exemple les reformes i millores a esglésies i parròquies on es prioritzaran obres que siguin 'urgents' o que 'siguin necessàries per raons de seguretat'.

Aquest proper diumenge totes les diòcesis celebren la jornada de 'Germanor' on es fa una col•lecta pel funcionament de cada bisbat. Fins que no acabi el segon semestre on la crisi 's'ha manifestat més clarament' el bisbat no podrà saber si els donatius dels feligresos s'han reduït.

El Bisbe de Vic Romà Casanova ha assegurat que tot i aquesta austeritat el Bisbat té previst augmentar 'tot el que sigui possible' els ajuts a persones amb necessitats. Per Casanova entitats vinculades com Càritas han notat un augment notable del nombre de persones que requereixen d'ajut.

En l'exercici del 2007, la venda de patrimoni va evitar que el Bisbat de Vic tanqués l'any amb dèficit. La diòcesi va tancar l'any amb 222.423 euros positius. L'exercici amb un moviment econòmic global de 12 milions d'euros es va tancar en positiu perquè es van fer vendes de patrimoni per valor de 2,1 milions d'euros. Si no 'sense aquests ingressos puntuals el resultat hauria estat negatiu' tal i com reconeix l'ecònom del Bisbat de Vic.
Etiquetes:
Economia i empresa