26 d'abril de 2024

El punt d'informació a comunitats de propietaris i veïns atén 40 consultes en 4 mesos

El punt pretén donar resposta i informació sobre els dubtes que tenen el propietaris i veïns de Manlleu

El Ter 29 de setembre de 2015 a les 13:54
Foto d'arxiu

El punt d’informació a comunitats de propietaris i veïns de Manlleu atén una quarantena de consultes en 4 mesos de funcionament. L’Ajuntament de Manlleu, amb la col·laboració de l’Associació Vincle, va posar en marxa el passat mes de maig un punt d’informació a comunitats de propietaris i veïns per poder donar resposta i informació sobre els dubtes que tenen el propietaris i veïns que conviuen en una mateixa escala. La cap de Benestar social de l’Ajuntament de Manlleu, Agata Gelpí, explica que la majoria de consultes són sobre la constitució de comunitats i l’ús dels espais públics.


Actualment les escales de veïns es regeixen per la llei 5/2015 de 13 de maig, això fa que dins de les comunitats hi hagi un seguit de normes i gestions a realitzar que poden fer sorgir dubtes en els propietaris i/o veïns i sobretot a la junta d’escala, ja que cada vegada han de fer més tràmits i es troben amb més problemàtiques degut el context de crisi viscuda en els últims anys. Des de la creació del punt, s’han atès unes 10 consultes per mes, unes xifres que Gelpí creu que creixeran a mesura que la gent vagi coneixent el servei.


Qualsevol tipus de dubte sobre les comunitats de veïns poden ser consultats al punt d’informació que, a més d’intentar resoldre’ls, també s’ocupa de redirigir qualsevol cas al seu departament corresponent. El punt es està a disposició dels manlleuencs els dilluns a la tarda de 16 a 19.30h, ubicat a l’Àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública i Consum per fer les consultes necessàries.