25 d'abril de 2024

La Llar residència per a malalts mentals de Manlleu celebra 10 anys

A l'acte institucional hi ha assistit la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté

G. Francàs 3 d'octubre de 2015 a les 14:36
L'espai ofereix l'acolliment a persones de menys de 65 anys amb problemes de salut mental

La residència de Malalts Mentals de Manlleu celebra 10 anys d'història i aquest dissabte ho ha celebrat amb un seguit d’activitats durant tot el matí. La Llar residència es va inaugurar el 15 de setembre de 2005 i va ser la primera residència pública destinada a persones adultes amb malaltia mental que es va construir a Catalunya.


L’acte institucional que s'ha fet a les 12 del migdia ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté així com amb l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido.


La residència depèn del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i va adreçada a persones amb problemes de salut mental i des de la seva obertura la gestiona la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO). Més concretament, ofereix l’acolliment residencial de caràcter temporal o permanent,substitutori de la llar per a persones adultes de menys de 65 anys, que poden viure en règim obert però que presenten una capacitat d’autonomia baixa i precisen suport per al seu autogovern i per a les activitats de la vida diària.


Té una capacitat de 30 places i està totalment integrada a la ciutat. La regidora de Seguretat Ciutadana de Manlleu i Serveis Socials, Carme Trillas ha fet una valoració positiva d'aquests 10 anys de la residència. Ha destacat precisament, que la llar "s'hagi integrat totalment a la ciutat, així com, els ciutadants s'han adaptat a la presència de les persones que viuen a la llar i que es passegen per la ciutat dia rere dia". També ha volgut donar "l'enhorabona a tots els treballadors i treballadores i a la gent de Manlleu per acceptar-los tant gratament" i ha afegit que en el barri on hi ha ubicada la residència "no hi ha hagut mai cap problema".


La celebració ha començat a les 9 del matí amb una caminada popular. Ha seguit a les 11h amb una jornada de portes obertes i a les 12h amb l’acte institucional que ha comptat amb l’actuació musical dels alumnes de l’Escola de Música de Manlleu i amb l’acompanyament dels tabalers del Serpent de Manlleu. Finalment, a les 2/4 de 2, la jornada ha posat punt i final amb el dinar dels residents i els seus familiars i amb l’actuació del Mag Marc Costa.

Etiquetes:
Societat