26 d'abril de 2024

Creu Roja Osona mou fils per acollir refugiats a la comarca

L'entitat ja s'ha posat en contacte amb Ajuntaments de la Comarca per activar les infraestructures necessàries

El Ter 7 d'octubre de 2015 a les 12:10
Refugiats sirians

La delegació d’Osona de la Creu Roja ha iniciat contactes amb ajuntaments de la Comarca per tal d’habilitar la infraestructura necessària per l’acolliment de refugiats a Osona. Tal i com va passar en anteriors conflictes bèl·lics, com la Guerra de Bòsnia, la comarca es prepara per acollir de la millor manera possible als refugiats. A més, molts dels que van arribar en anteriors conflictes s’han acabat establint a la zona. Des de Creu Roja Osona, no és marquen objectius quantitatius, sinó qualitatius respecte l’acolliment de refugiats, que comenten que s'ha de fer de la millor manera possible.


L’acolliment de refugiats no és l’única activitat que ha dut a terme recentment la delegació d’Osona de la Creu Roja. Des de l’1 d’octubre va obrir-se el període d’inscripcions per a voluntaris que vulguin col·laborar en el Gran Recapte d’aliments del 2015. Es necessiten prop de 25.000 voluntaris arreu de Catalunya per cobrir els 2.000 punts de recollida que hi haurà per tot el territori els dies 27 i 28 de novembre. Biel Barnils es mostra optimista de cara al Gran Recapte d’aliments.


Les inscripcions es poden fer per internet, al portal web www.granrecapte.com. Un gran recapte que té com un dels objectius principals aconseguir menjar per a nens. Un repte que, en el context social actual, des de la institució es considera molt important ja que hi ha moltes famílies que no poden alimentar als més petits.

Etiquetes:
Fires i festes