26 d'abril de 2024

Dissabte torna un nou acapte de sang a l'Hospital Sant Jaume

L'organització fa una crida als joves d'entre 18 i 25 anys perquè són els menys conscienciats

G. Francàs 10 d'octubre de 2015 a les 14:04
La jornada començarà a les 10 del matí i s'allargarà fins les 9 del vespre

Dissabte dia 17 d’octubre, l’Hospital Sant Jaume de Manlleu tornarà a acollir un nou acapte de sang. De les 10 del matí i fins a les 2 del migdia i de les 4 de la tarda a les 9 del vespre tothom qui ho decideixi podrà donar sang. Les condicions són ben simples, només podran donar sang aquells que siguin majors de 18 anys i pesin més de 50 quilos. Cada dia es necessiten més de 1.000 donacions per garantir que hi hagi sang per intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, transplantaments i en cas d’accidents greus.


Conxita Vilalta, voluntària de l’acapte de Sang, ha recalcat la importància de donar sang perquè "és un gest equitatiu que dignifica a la persona que ho fa". També ha fet una crida a tothom a participar, però, sobretot "als joves de 18 a 25 anys perquè és el col·lectiu menys conscienciat". Segons Vilalta, els joves "han de perdre la por i venir que seran ben rebuts" i ha especificat que "ja n'hi ha molts que un cop ho han fet per primera vegada repeteixen, però encara falten més joves".


L’acapte de sang es fa cada tres mesos. Normalment, a l’acapte de la tardor s’aconsegueixen entre 170 i 180 bosses i des de l’organització això ja és un èxit, però, "quanta més participació millor perquè cada dia es necessita més sang", ha afegit Vilalta.


El proper acapte de sang serà al gener i de cara a l’abril es farà la marató de sang.

Etiquetes:
Fires i festes