25 d'abril de 2024

Un estudi mostra la invisibilitat del col·lectiu LGTB d'Osona per por de ser "agredit o discriminat"

A partir d'ara es faran tallers participatius

ACN 13 d'octubre de 2015 a les 17:31
La bandera LGTB onejant a la façana de l'Ajuntament de Manlleu

Fa uns dies s'ha fet pública la diagnosi de la realitat del col·lectiu LGTB (lesbià, gai, transsexual, bisexual i intersexual) a Osona, pas previ per elaborar un Pla d'igualtat per raó d'orientació sexual i identitat de gènere, que està previst que estigui llest el gener de 2016.


Entre les conclusions, destaca la invisibilitat del col·lectiu en la majoria d'àmbits per por de ser discriminat o agredit, segons ha dit el director de l'estudi, Gerard Coll-Planas. A finals del 2013 diversos Ajuntaments d'Osona i el Consell Comarcal van aprovar, a iniciativa de l'associació LGTB TALCOMSOM, diverses mocions contra l'homofòbia. Dos anys després es comencen a veure els primers resultats d'aquella llavor.


La situació que viu el col·lectiu LGTB a pobles i ciutats de Catalunya presenta diferències destacables respecte la que es viu a Barcelona i l'àrea metropolitana. Així ho creuen els impulsors d'aquest estudi, que consideren que fora de les grans ciutats hi ha una "manca de referents i de llocs de trobada", així com també "la sensació d'haver-se de traslladar a la capital per poder viure d'acord amb la identitat de gènere". A l'àmbit laboral, la situació és similar a la de la via pública i hi ha situacions contraposades entre les grans ciutats i els àmbits com la comarca d’Osona.


A partir d'ara, ha explicat el director del projecte, es faran tallers participatius on es començaran a treballar mesures concretes per abordar cada problemàtica i es plantejaran les accions que es poden dur a terme. L'objectiu és que el mes de gener de 2016 ja hi hagi el Pla redactat i es pugui implementar als municipis osonencs.

Etiquetes:
Societat