26 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Manlleu inicia les obres per condicionar els aparcaments alternatius a la plaça Fra Bernadí

Les obres de la plaça Fra Bernadí començaran amb tota seguretat el dia 12 de gener

El Ter 13 de novembre de 2008 a les 11:35
El solar del dipòsit d'aigua, pràcticament ja està enllestit per funcionar com a aparcament
L’ajuntament de Manlleu ja ha començat a condicionar els aparcaments alternatius que s’utilitzaran durant el període de construcció de l’aparcament subterrani de la plaça Fra Bernadí.

En total, s’habilitaran tres solars cèntrics com a aparcaments de zona blava per afavorir la rotació dels vehicles. Els tres aparcaments estan situats al carrer Alta Cortada al solar del dipòsit d’aigua, al solar de Can Llabrés al carrer Enric Delaris i al carrer Sant Jaume.

La data més segura perquè comencin les obres de construcció de l'aparcament subterrani de la plaça Fra Bernadí és el 12 de gener. Just després de les festes nadalenques per no interferir en la campanya de Nadal dels comericants. El termini d'execució és de setze mesos. Durant aquest mes de desembre els veïns de Manlleu també podran contemplar la maqueta definitiva del projecte, un cop l'han acabat de redactar l'empresa Arenas i Graves Castellot, que s'encarrega de fer l'aparcament, i l'arquitecte Albert Ibañez, que s'encarrega de la remodelació de la superfície.

Arenes i Graves Castellot executa el projecte i explotarà i gestionarà el servei d'aparcament durant 50 anys. La proposta de l’arquitecte Albert Ibañez per remodelar la superfície de la plaça pretén recuperar les punxes de les torres de can Vilaró, incorporar arbrat a la façana de ponent de la plaça i una part central amb terra a la plaça, entre d’altres aspectes. La nova plaça no permetrà la circulació de vehicles. La proposta de remodelació de la plaça Fra Bernadí es va fer a través de les aportacions dels ciutadans de Manlleu que van poder aportar idees de cara al projecte. Es preveu construir un aparcament amb quasi 300 places de capacitat.
Etiquetes: