26 d'abril de 2024

Comencen les obres de la rotonda del passeig de Sant Joan

El carrer de la Passió canviarà el sentit de la circulació i desapareix el semàfor del carrer Cavalleria

Arola Cumeras 19 d'octubre de 2015 a les 16:43
La imatge d'un dels parterres, que s'eliminaran, i deixaran espai per a la rotonda

A partir d’aquest dilluns, com havia avançat Ràdio Manlleu, es posen en marxa les obres de la nova rotonda del passeig de Sant Joan, que han de resoldre una complicada confluència de trànsit. Durant les primers jornades, es farà la senyalització i també la informació ciutadana. A partir de dimecres, es calcula que les màquines ja començarien a foradar de manera més visible.


Durant les primeres setmanes es talla el passeig de Sant Joan en sentit sud, el carrer Cavalleria i la carretera d’Olot. Per anar a l’aparcament de Torrent Magí s’ha de passar pel carrer Castellot i passeig del Puig. El carrer de la Passió canviarà el sentit de la circulació.


Des de consistori manlleuenc confien que funcioni “tant bé com la rotonda del pont, que està regulant el trànsit de manera fenomenal, tot i que al principi teníem seriosos dubtes” i ara “esperem un efecte similar”. El regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut ja demana “disculpes  d'entrada, perquè les obres generarem molèsties” però al desembre “com a mínim ja es podrà donar pas alternatiu amb garanties a tot el passeig de Sant Joan”.


El que es vol és que el comerç i les compres nadalenques no se’n ressentin. Segons Vilaregut, “l’empresa ja sap que els apretarem com qui diu dia a dia, durant el novembre, perquè com a mínim al desembre la intenció és poder donar pas alternatiu i circular cap a la plaça, garantir una bona circulació a tot el passeig de Sant Joan”. Com a canvi destacat, per exemple, s’eliminarà el semàfor que ara regula l’entrada al carrer Cavalleria i estarà prohibit girar a l’esquerra cap al carrer de la Font, sinó que caldrà girar a la rotonda.


Confien que els treballs s’allarguin “menys de 4 mesos, que són el termini” perquè “posem les màximes facilitats a l’empresa i reduïm el trànsit en sentit sud, de baixada, respon a aquesta finalitat, a anar tant de pressa com sigui possible”. Els càlculs indiquen que a finals de gener la nova rotonda quedaria enllestida.

El plànol de la nova rotonda