27 d'abril de 2024

La delegació d'Osona de l'Associació de Diabètics de Catalunya crearà una xarxa de suport als malalts

El Consorci Hospitalari de Vic serà qui gestionarà el contacte, oferint-lo a tots als qui se'ls diagnostiqui diabetis

El Ter 13 de novembre de 2008 a les 14:43
Una persona fent-se un test de control
La delegació d’Osona de l’Associació de Diabètics de Catalunya (ADC) ha signat un conveni de col·laboració amb el Consorci Hospitalari de Vic. L’objectiu que s’han fixat és crear i activar una xarxa de suport a les persones a qui se’ls diagnostica una diabetis.

Segons explica el president de la delegació que agrupa els diabètics d’Osona, Jaume Casas, a partir de constatar que hi havia famílies que entraven en contacte per donar-se suport quan es detectava un cas de diabetis, s’ha volgut formalitzar. La nova xarxa de suport vol facilitar el procés d’acceptació i coneixement de la malaltia.

Segons Casas, les famílies seran voluntàries però el vincle es formalitzarà per poder arribar a tothom que ho demani, encara que no tingui amics o coneguts que ja faci anys que conviuen amb una situació similar. Pel president de la delegació osonenca és important trobar perfils que s’ajustin molt, ja que així el debutant i l’acompanyant tindran afinitats. El Consorci Hospitalari de Vic serà qui gestionarà el contacte, oferint-lo a tots els malalts, encara que no siguin membres de l’associació. Per tant, es preveu que el primer contacte s’estableixi quan el malalt sigui encara a l’hospital. Més endavant, es vol estendre la xarxa a persones que fa anys que saben que són diabètiques.

Es calcula que el 6% de la població té diabetis, per la qual cosa la incidència de la malaltia és molt gran. A la presentació del conveni, ahir, hi van ser presents la doctora Isabel Ramon, directora de gestió de clients del CHV, el doctor Manel Porta, metge endocrinòleg del CHV i Jaume Casas, president de la delegació a Osona de l'Associació de Diabètics de Catalunya.
Etiquetes:
Fires i festes