26 d'abril de 2024

Joves de Manlleu relaten els intercanvis i voluntariats europeus del Youth on the move

Tres dels participants fan un voluntariat de llarga durada a Holanda

Arola Cumeras 21 d'octubre de 2015 a les 13:23
Durant la presentació del projecte es va contactar amb un dels participants, que treballa com a voluntari a Holanda

18 joves han participat al projecte Youth on the move, que sorgeix de la col·laboració entre Ajuntament de Manlleu i projecte aurora. Han fet estades Erasmus plus en indrets d’Europa com Turquia o Itàlia, i ahir a la sala de plens van presentar els seus avenços i projectes, que inclouen més domini de l’anglès.


Els projectes els van presentar amb l'ajuda dels educadors, Ramon Furriols, representant del Projecte Aurora i Bet Furriols, de l’àrea de Promoció Social i Personal de l’Ajuntament de Manlleu. Al principi de la iniciativa es va començar a detectar joves de la ciutat que “acabaven els seus estudis i es trobaven unes dificultats econòmiques i socials que els impedien accedir a més opcions, i encara menys es podien plantejar la mobilitat internacional”.


Es va començar amb una prova pilot amb 3 joves del barri de l’Erm que van anar a Turquia, amb finançament de la Comunitat Europea. El projecte va créixer i a partir del 2014, una mitjana de 20 joves van rebre classes d’anglès i coaching social, a banda dels intercanvis i del voluntariat. Hicham El Asni i Khalid Ait van parlar de la seva experiència de teatre social a Turquia.


Youth on the move va començar el 2013 i s’ha creat un vídeo promocional per difondre totes les activitats que es porten a terme, com ara les càpsules pràctiques i informals de l’English Cafe. Els objectius són treball motivacional i d’autoestima, segons Ramon Furriols. També s’aconsegueix una “interculturalitat real” i enguany s'ha demanat un compromís de "contracte social" amb els joves, en el sentit que els beneficiaris de la beca "han ajudat com a voluntaris amb hores de treball a la comunitat, a l'embarcador del Ter a muntar concerts, i també al festival de jazz".


Un altre dels projectes, que es va dur a terme a Itàlia, va comptar amb l’intercanvi de Dunia Bourass i d’Omaima Tenamlal, que ja havia participat anteriorment al Youth on the move. Totes dues constaten els beneficis de l’estada i la van valorar de manera molt positiva.


Tres dels joves participants estan fent EVS, una modalitat de voluntariat europeu de llarga durada, a Holanda. S'hi han instal·lat durant 10 mesos. Es va fer una connexió mitjançant skype amb Abdelalim Bourass, que és a Holanda fent pràctiques del voluntariat europeu. Va explicar la seva experiència i es va mostrar molt motivat. Actualment fa tasques de manteniment, d’electricista i també de cuiner i va parlar d’aprendre anglès, que “quan estava a l’escola pensava que no em serviria però veig que sí que serveix”.

Omaima Tenamlal i Dunia Bourass van exposar el seu intercanvi a Itàlia

Hicham El Asni i Khalid Ait van fer teatre social a Turquia i ho van explicar al costat de Ramon i Bet Furriols

Etiquetes:
Ràdio Manlleu