25 d'abril de 2024

El passeig de Sant Joan queda parcialment tallat per les obres de la nova rotonda

Es calcula que pel passeig de Sant Joan hi passen uns 25.000 vehicles diaris i s'intentarà que les obres siguin àgils

Arola Cumeras 23 d'octubre de 2015 a les 13:50

Aquest dijous al matí va arribar la primera prova de foc per al trànsit de Manlleu, quan es van fer els primers talls al passeig de Sant Joan, on s’ha de construir una nova rotonda que faci més fluïda la circulació de la zona, que enllaça la carretera d’Olot, el carrer Cavalleria i l’avinguda de Roma.


A mig, matí a l’hora en què es va tallar un tram del passeig de Sant Joan es va genera “caos” i el regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut, ha demanat “disculpes”. Segons diu, a primera hora de la tarda “es va resoldre i a la tarda no van haver-hi tants problemes”. Aquest divendres es canvia la senyalització “d’accessos al pàrquing i estem acabant de llimar altres qüestions que la gent ens ha demanat”.


El regidor afirma que s’ha mirat de difondre al màxim la informació, a través dels mitjans i amb bustiades d’informació a les cases “de les zones directament afectades per les obres”. Es calcula que pel passeig de Sant Joan hi passen uns 25.000 vehicles diaris i “ja comptàvem que hi hauria molèsties”. A partir d’avui, es tracta de senyalitzar vies alternatives però “sobretot posar rètols d’informació abans d’arribar a aquests talls, per no ficar-t’hi”. Vilaregut ha volgut fer algunes recomanacions per sortir de Manlleu i ha dit que “és més complicat, és veritat, però ho hem d’assumir perquè les obres vagin el més ràpidament possible”.


Des del nord de Manlleu “és millor passar per la carretera de la Gleva o bé per Roda de Ter”. Des de l’est, al carrer de la Cavalleria, es pot passar pel carrer de la passió i incorporar-se al passeig de Sant Joan. Al centre o a l’oest, passeig del Ter i sortida pel pont de can Molas. Venint de Vic, en direcció nord, “l’únic problema és el gir a la dreta al carrer de la Passió, que qui hi estava acostumat de tota la vida no pot fer-ho, perquè el carrer està en direcció contrària”. Per anar a la banda dreta, a la Cavalleria o Roda es pot passar “pel passeig del Ter” i per anar a la banda l’esquerra “es pot pujar pel passeig de Sant Joan i trencar al carrer de l’Horta o a l’avinguda de Roma.


S’han detectat dificultats com ara que hi ha poca visibilitat sortint del carrer de la Passió i a la incorporació al passeig de Sant Joan. Es vol posar un semàfor provisional en àmbar i “per poc que es pugui es coordinarà amb els altres dos semàfors”. De fet, dilluns hi ha una reunió per veure si “es pogués regular amb els altres” i que quedi resolt. Hi ha un col·lector a l’alçada del carrer de l’Horta i seria possible que el passeig de Sant Joan quedés completament tallat en algun moment . En tot cas, “s’avisarà amb temps”. Els caps de setmana s’aturen les obres. Es calcula que pel desembre “es podrà donar pas alternatiu” i les obres s’acabarien a finals de gener.