26 d'abril de 2024

Es buida el canal de Manlleu per substituir una de les comportes

Es farà una base de formigó que cal deixar endurir i això pot allargar els treballs uns dies

Arola Cumeras 10 de novembre de 2015 a les 13:35
Una imatge del canal industrial a l'alçada del camp de futbol, a finals d'octubre

Aquesta setmana s’ha hagut de tornar a buidar el canal industrial en tot el seu recorregut per fer-hi obres de millora, que es poden allargar durant uns quants dies més del previst. El canal ja havia estat un any sencer sense aigua, per l’esfondrament d’un dels trams, i es va reomplir a l'octubre. Una de les comportes va quedar pendent.


L'actuació va començar aquest dilluns a la zona de davant del camp de futbol i no es van poder salvar tots els peixos del canal perquè “va haver-hi dificultats per recollir-los”, segons ha comentat el regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut. A partir d'ara, es farà “una base de formigó ben feta, que s'haurà de deixar descansar, i trigarem més del que pensàvem de bon començament”. Per Vilaregur, depèn de "l’estat en què es trobi la comporta" i la reparació que s’hi hagi de fer “la feina s’allargarà més o menys”. Actualment ja es disposa de la nova comporta, que serà més "automatitzada i pràctica".


Aquesta era una actuació prevista que, expliquen des del consistori, es realitzarà amb caràcter d'urgència perquè en els darrers mesos l'estat de la comporta ha empitjorat. És una obra complicada d’execució i l'enduriment del formigó implica que cal deixar un cert marge  per deixar-lo arribar a la seva màxima resistència. Es preveu que l'execució de l'obra acabi en pocs dies.