25 d'abril de 2024

El Fòrum Gastronòmic de Girona proposa l'arròs com a plat estrella

El Fòrum Gastronòmic comença diumenge i s'allarga fins dimarts

Arola Cumeras 12 de novembre de 2015 a les 13:33
Els impulsors del Fòrum Gastronòmic Girona, en una imatge de fa unes setmanes

El Fòrum Gastronòmic de Girona, organitzat per l’empresa de Manlleu Pep Palau, von Arend & associats, arrenca diumenge al Palau de Congressos i Fires de Girona. L’esdeveniment tornarà a tenir una destacada presència osonenca. Nandu Jubany serà un dels ponents de l’edició d’enguany i també té una rellevància destacada la sessió sobre pastisseria científica en què participen Josep Maria Ribé i Ramon Morató, entre d’altres.


De la presència de professionals de casa nostra n'ha parlat un dels organitzadors, Pep Palau, considerant que "el gran potencial d'Osona en el terreny gastronòmic és evident, i això es tradueix al fòrum". Els dolços són, també, el fil conductor de les sessions en què participen Sergi Vela, Rafa Delgado i Raúl Bernal, en nom de Chocovic, una altra de les empreses de referència que oferiran tallers amb degustació al Fòrum Gastronòmic.


Osona Cuina, d’altra banda, serà qui conduirà el taller de Ral d’Avinyó, que tindrà Nandu Jubany, Victor Trochi i Oriol Sala com a ponents amb el porc com a producte protagonista. Enguany, el protagonista principal de la Fira serà l’arròs. Aquest producte, tan bàsic com sorprenent, a més de ser el fil conductor de moltes de les ponències del programa com les de Sergio i Javier Torres, Fina Puigdevall, Quim Casellas, Carles Tejedor, Kiko Moya, Nandu Jubany i Xavier Pellicer, també disposarà d’una zona pròpia: l’Espai Arròs. Una zona de restauració i amb activitats contínues on els assistents podran degustar una gran varietat d’arrossos amb la firma dels millors especialistes.


Per últim, l’empresa d’assessorament i consultoria osonencs Vilar Riba és qui portarà el pes en l’organització del Fòrum Empresa, títol sota el qual s’engloben un seguit de sessions especialitzades destinades a donar més eines per a una millor gestió de l’empresa en el sector gastronòmic. A més, també hi haurà presència osonenca a l’espai firal del Fòrum a través de diverses empreses com per exemple Casa Riera Ordeix, Chocovic, Font Distribució Horeca, Casa Sendra, La Selecta Gastronomia o Caffè Fantini.


El programa d’activitats del Fòrum comptarà un cop més amb professionals de primer nivell. Destaquen els germans Josep, Joan i Jordi Roca, Jordi Cruz, o Carles Tejedor. També hi assistiran els xefs francesos Alexandre Mazzia i Christophe Comes i els italians Alessandro Negrini, Carmelo Chiaramonte i Pietro Leemann. Les sessions de l’Auditori són de lliure accés amb la compra de l’entrada al recinte. Per als tallers, demostracions de cuina en directe amb degustació, és necessària inscripció. El Fòrum s’allarga fins dimarts 17.

Etiquetes:
Economia i empresa