24 d'abril de 2024

El Nou Grup Editorial entra a l'accionariat d'Eumo

La UVic és una de les poques universitats catalanes que té editorial pròpia

ACN 12 de novembre de 2015 a les 16:16
La torellonenca Montse Ayats ha estat ratificada com a directora d'Eumo

El director general del Nou Grup Editorial, Jordi Ferré, i el director general de la Fundació Universitària Balmes, Joan Turró, han signat aquest dimarts un conveni que recull l'entrada dels primers a l'accionariat d'Eumo Editorial. El director general de la Fundació Universitària Balmes, Joan Turró, ha explicat que l'acord amb Nou Grup Editorial enforteix el projecte de la UVic, que gràcies a Eumo, el fa singular.


De fet, Turró ha explicat que és un dels pocs centres universitaris de l'Estat espanyol que té editorial pròpia. Ferré ha assenyalat que l'objectiu de l'acord és unir esforços i optimitzar recursos.


Nou Grup Editorial està format pels segells Cossetània Edicions Angle Editorial, Quorum Llibres i Lectio Ediciones, i és el segon grup editorial que més títols edita en català, després del Grup 62. La directora d'Eumo, Montse Ayats, ha explicat que la nova programació potenciarà sobretot les línies que tenen a veure amb els àmbits d'educació i famílies.


Pel director general, l'aliança és un acord "estratègic" i, a més, Nou Grup Editorial comparteix els valors que defineixen el caràcter d'Eumo, com el compromís amb l'educació i la socialització del coneixement, la llengua i la cultura pròpies. Entre els beneficis, han destacat la reducció dels costos de producció, l'augment de la força comercial, la projecció i notorietat de la marca, més reconeixement del talent dels autors i col·laboradors i més facilitats per captar nous lectors.  Ayats ha estat ratificada en el càrrec de directora d'Eumo i ha anunciat l'entrada al mercat castellà, l'impuls de la col·lecció d'assaig 'Referències' i la creació de noves línies divulgatives que reforcen els àmbits d'educació i societat.

Etiquetes:
Cultura