26 d'abril de 2024

Gairebé la meitat de participants del curs Motivació i Feina estan laboralment actius

Un 90% dels alumnes valora aquest curs de forma positiva i un 65% tornaria a fer la formació

elter.net 12 de novembre de 2015 a les 18:00

Durant aquest any 2015 s’ha realitzat l’avaluació i valoració de les tres edicions del curs de Motivació i Feina amb l’alumnat de les diferents edicions. Aquest curs, organitzat per l’Oficina de Promoció Econòmica i l’Àrea de Promoció Social i Personal de l’Ajuntament de Manlleu, tenia una durada de 18 hores repartides en 12 sessions.


El curs es dirigia a persones perceptores de RMI i persones que estan en situació d’atur (moltes d’elles atur de llarga durada). En total van finalitzar la formació 38 persones de les 39 que el van iniciar (una va trobar feina abans de que s’acabés). Els continguts treballats durant les sessions van ser autoestima, motivació pel canvi, confiança i treball per competències en la recerca de feina.


6 mesos després de finalitzar la formació s’ha procedit a fer les entrevistes de valoració de les tres edicions i els resultats obtinguts han estat els següents: Un 57% de les persones ha treballat després de finalitzar el curs i actualment un 43% encara estan treballant. Un 90% dels alumnes valora aquest curs de forma positiva i un 65% tornaria a fer la formació en un segon nivell.


Amb aquest tipus d’actuacions es constata l’efectivitat del treball transversal entre els serveis socials i els serveis d’inserció laboral per tal d’abordar diferents aspectes de les persones, potenciant aquelles competències que serveixen per poder avançar en el dia a dia.

Etiquetes:
Economia i empresa