26 d'abril de 2024

El projecte del Mercat Municipal de Vic es desencalla després de més d'una dècada

El projecte que tirarà endavant l'Ajuntament, redactat des del 2011, implica situar totes les parades a la planta baixa

ACN 17 de novembre de 2015 a les 17:09
Una imatge d'arxiu de l'interior del mercat vigatà

Després de setze anys de reivindicacions, sembla ser que la situació del Mercat Municipal de Vic s'acabarà desencallant. L'aprovació per ple de l'inici del projecte d'obres ha estat molt ben rebuda per part dels paradistes.


La presidenta del comerciants, Pilar Molist, ha destacat les mancances que presenta l'edifici, sobretot en qüestions de salubritat, i la necessitat que "calia fer alguna actuació a l'espai". L'aposta del consistori també soluciona les dificultats per trobar el finançament per un remodelació que traslladarà les parades de la primera planta a la planta baixa, "cosa que integrarà el comerç a la ciutat", ha afegit Molist.


L'Ajuntament de Vic ha decidit assumir el cost de la remodelació del Mercat Municipal, un projecte encallat en el temps amb els paradistes, que tenen una concessió a través de l'empresa municipal Mermuvic fins el 2030, segons ha explicat el regidor de Serveis, Antoni Serrat. El mercat es troba ara mateix al primer pis d'un edifici de dues plantes, cosa que es converteix en un inconvenient per l'accessibilitat de molts compradors.


El projecte que tirarà endavant l'Ajuntament, que està redactat des del 2011, implica situar totes les parades a la planta baixa. En termes d'espai, suposarà la reducció de cada parada en un 40%. Serrat ha explicat que les deficiències del mercat i que cal solucionar, ja costarien als paradistes uns 600.000 euros. Amb l'entrada de l'Ajuntament al projecte, costarà uns 2 MEUR, dels quals 550.000 els invertirà el consistori a fons perdut. La resta, el mateix Ajuntament està disposat a avançar-los, i els paradistes aniran retornant el valor de les obres en un període de deu anys. Les obres està previst que tinguin una durada de set o vuit mesos.