23 d'abril de 2024

Els actes del 25-N tindran l'acte central en forma de gimcana sobre rols de gènere

Aquest dijous es farà un taller d'autodefensa per a dones

Arola Cumeras 18 de novembre de 2015 a les 13:35
Una imatge de les activitats del 8 de març a Manlleu, Dia de les Dones

El programa de la campanya del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones ja està enllestit i, a Manlleu,  presenta un ampli ventall d’activitats amb l’objectiu de sensibilitzar i prevenir la violència. L’acte principal de la campanya es farà el mateix 25 de novembre a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça Fra Bernadí.


La gimcana Juguem amb els rols de gènere, coordinada per l’alumnat del cicle d’integració social de l’Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu, permetrà donar a conèixer les tasques invisibilitzades que històricament han realitzat les dones. Cada prova, així com la composició dels grups, puntuarà i l’equip guanyador serà obsequiat amb un àpat al restaurant Fonda Torres de Manlleu. Abans de saber el grup guanyador, es llegirà el manifest popular elaborat per les entitats ASVAT, AFADIP i Casal de Gent Gran de Manlleu. 


Dins la programació també hi ha el taller d’autodefensa per a dones que realitzen la tècnica del SIAD i la Policia Local de Manlleu, que es durà a terme dijous 19 de novembre a 2/4 de 10 del matí a la sala polivalent de la Piscina Municipal de Manlleu, segons ha remarcat la tècnica d’Igualtat, Belén Herrero.


*Les escultures de Manlleu es tornen a vestir*


L’activitat Vesteix-te per al dia es repeteix i enguany vestirà l’escultura La Sardana, encontre de cultures de Josep Domènech (cruïlla entre l’avinguda Puigmal i l’avinguda de Roma). Els tallers d’iniciació al feltre que imparteix Maresmon s’han fet els dilluns 2, 9 i 16 de novembre i ara “ja estan quedant fora d’hores per acabar-ho d’arreglar”. El 23 de novembre, dilluns vinent, es vestirà l’escultura de la sardana però també es recuperen els vestits dels anys anteriors. Per tant, es podrà tornar a veure l’abillament de l’escultura de la Benvinguda, de Marta Solsona i també la Geganta de Manlleu, de Gemma Farran.


Diumenge dia 22 de novembre a 2/4 de 6 de la tarda s’inaugurarà l’exposició Dones, de M. Hernández, a l’Hospital de Sant Jaume. Es comptarà amb la presència de l’autora, i es podrà veure un recital poètic a càrrec de diverses entitats i l’actuació de la Coral Regina. El cartell és el que va resultar guanyador del IV concurs de cartells. La imatge, creada per Tyna Riera, de Masies de Roda, mostra un joc de paraules contradictòries que fa reflexionar sobre la realitat de les dones que pateixen violència.  

Etiquetes:
Societat